Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
10. marca 2020, 19:11
Čas čítania 1:02
Tímea Krauszová

Billie Eilish sa vyzliekla do spodného prádla, len v podprsenke vyslala silný odkaz: Prečo ma súdite kvôli môjmu telu?

NEWS BILLIE EILISH
Uložiť Uložené

„Cítim, že sa pozeráte.“

Má len 18 rokov, ale šalie z nej celý svet. O to viac teraz, keď sa počas svojho turné Where Do We Go ukázala sporo odetá, so silným odkazom pre všetkých: „Keď nosím to, čo mi je pohodlné, nie som žena. Keď zhodím vrstvy, som štetka. Hoci ste nikdy nevideli moje telo, stále ho posudzujete a posudzujete podľa neho aj mňa. Prečo?“ Emotívne video ukázala na plátnach počas koncertu v Miami, píše Independent.

Silný odkaz pre svet

Vo videu si Billie postupne vyzlečie niekoľko vrstiev oblečenia, napokon ostane len v podprsenke a dramaticky sa ponorí pod vodu. Znie jej hlas, ktorým odovzdáva svetu silný odkaz o našej povrchnosti a posudzovaní.

„Máte názor na moje názory, na moju hudbu, na moje oblečenie, na moje telo,“ hovorí sebe typickým dramatickým hlasom. „Niektorí ľudia nenávidia to, čo nosím, iní ma preto chvália; niektorí ľudia kvôli tomu zosmiešňujú iných, ďalší tým zosmiešňujú mňa, ale ja cítim, že sa pozeráte.“

„Chceli by ste, aby som bola menšia? Slabšia? Jemnejšia? Vyššia? Chceli by ste, aby som bola tichšia? Provokujú vás moje ramená? A môj hrudník? Som svojím bruškom? Mojimi bokmi?“ pýta sa sériu nepríjemných otázok, ktoré prízvukujú, prečo speváčka odhodlane nosí veľké oblečenie. Už v minulosti sa nechala počuť, že nechce, aby ju ľudia súdili podľa jej tela. 

„Hoci ste nikdy nevideli moje telo, stále ho posudzujete a posudzujete podľa neho aj mňa. Prečo?“ Dobrá otázka, Billie, dobrá otázka.

Billie Eilish je fenoménom posledných rokov. Tento rok sa stala prvou 18-ročnou speváčkou, ktorej sa najskôr podarilo získať nominácie a následne ešte aj vyhrať vo všetkých štyroch nosných kategóriách Grammy. 

Odporúčané
Svet Marvelu: 10 postáv a komiksových udalostí, ktoré chceme vidieť v Avengers 5 a v budúcich filmoch Svet Marvelu: 10 postáv a komiksových udalostí, ktoré chceme vidieť v Avengers 5 a v budúcich filmoch 10. marca 2020, 12:58
Domov
Zdieľať
Diskusia