Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. marca 2020, 12:58
Čas čítania 8:15
Dominik Vetrák

Svet Marvelu: 10 postáv a komiksových udalostí, ktoré chceme vidieť v Avengers 5 a v budúcich filmoch

Svet Marvelu: 10 postáv a komiksových udalostí, ktoré chceme vidieť v Avengers 5 a v budúcich filmoch
FILMY A SERIÁLY AVENGERS: KANG DYNASTY
Uložiť Uložené

Na čo by sme sa v prípade budúcich filmov z MCU chceli tešiť najviac?

Marvel Cinematic Universe má za sebou 3 Fázy, 21 filmov a 4 časti Avengers, kde sa všetci hrdinovia stretli pohromade proti veľkému nepriateľovi. Tam ale Marvel nekončí. Pripravuje veľké množstvo seriálov na streamovacej platforme Disney+ a taktiež nepoľavuje v kinofilmoch. Posledným bol Spider-Man: Far from Home, ktorý ukončil Fázu 3.

Fáza 4 bude prebiehať od roku 2019 do konca roku 2020. Uvidíme v nej nasledovné projekty:

1. Black Widow – 1. máj 2020

2. Falcon and Winter Soldier (Disney+) – jeseň 2020
3. Eternals – 5. november 2020
4. WandaVision (Disney+) – zima 2020
5. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings – 12. február 2021
6. Loki (Disney+) – jar 2021
7. Doctor Strange in the Multiverse of Madness – 7. máj 2021
8. Spider-Man 3 – 16. júl 2021
9. What If? (Disney+) – leto 2021 
10. Hawkeye (Disney+) – jeseň 2021
11. Thor: Love and Thunder – 5. november 2021


Fáza 5

12. She-Hulk (Disney+) – 2022
13. Moon Knight (Disney+) – 2022
14. Ms. Marvel (Disney+) – 2022?
15. xy - február 2022? (tradičný februárový termín od Marvelu)
16. Black Panther 2 – 6. máj 2022
17. xy – júl 2022 (tradičný júlový termín od Marvelu)
18. xy – 7. október 2022
19. xy – 17. február 2023
20. xy – 5. Máj 2023
21. xy – 28. júl 2023
22. xy – 3. november 2023


Vo Fáze 5 uvidíme Captain Marvel 2, Bladea, pravdepodobne Ant-Mana 3 a určite pokračovania snímok pre filmy z Fázy 4, rovnako ako Strážcov Galaxie 3. Ohlásená bola aj Fantastická štvorka, ktorú pravdepodobne uvidíme skôr ako X-Men. Rátať musíme aj s Avengers 5. Ak sa nepridajú ďalšie dátumy kinopremiér pre Fázu 5, veľa prekvapivých filmov v nej neuvidíme. Isté je, že sa ohlásia aj ďalšie Disney+ seriály. Čo však bude nasledovať potom?

Odporúčané
Svet Marvelu: Avengers 5 uvidíme najskôr vo Fáze 5 spoločne s X-Men a Fantastickou štvorkou Svet Marvelu: Avengers 5 uvidíme najskôr vo Fáze 5 spoločne s X-Men a Fantastickou štvorkou 23. júla 2019, 16:02



Disney kúpilo Fox, a tak sa do MCU začlení ako Fantastická štvorka, tak Deadpool a X-Men. Vôbec by nás však neprekvapilo, keby to trvalo ďalších 4-5 rokov. Marvel má množstvo postáv a príbehov, ktoré chce vyrozprávať už dlhé roky, a tak dostanú prednosť. S X-Men sa nemajú kde ponáhľať. Je tu však Deadpool, na ktorého úspechu treba stavať. Ryan Reynolds už potvrdil, že s Marvelom jedná o treťom diele, takže ho pokojne môžeme vidieť do 2 - 3 rokov. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Auditioned for the role of “Anthony Stark”. Didn’t come even remotely close, but the nice man with the taser escorted me to the ground.

Príspevok, ktorý zdieľa Ryan Reynolds (@vancityreynolds),

Nikto si však netrúfa povedať, akým štýlom Marvel tieto postavy do MCU privedie. Bude to mať niečo spoločné s lusknutiami Infinity Gauntlet v Avengers 3 a 4? Alebo sa Doctor Strange a Wanda (Scarlet Witch) pohrajú s dimenziami a alternatívnymi vesmírmi? Bude Spider-Man skákať medzi dimenziami, aby mohol byť súčasťou prepojeného filmového vesmíru so Sony? V ňom je zatiaľ Venom s Tomom Hardym a na jeseň do kín príde Morbius, upír s Jaredom Letom.

Marvel má množstvo spôsobov, ako to spraviť. Isté je, že po Fáze 5 alebo 6 bude postáv neuveriteľne veľa a bude náročné produkovať pokračovania a zároveň predstavovať nové postavy. Počítaj teda s tým, že MCU v súčasnej podobe môže trvať pokojne aj niekoľko desiatok rokov. 

My sa však chceme zamerať na tie najbližšie neznáme roky. Keďže teórií na internete je mnoho a vo finále to môže dopadnúť akokoľvek, skôr sa zameriame na naše očakávania a túžby. Čo chceme vidieť v Avengers 5 a ďalších filmoch? Pravdepodobne sa veľa z toho neudeje, no viacerí z nás budú asi nadšení, ak sa sfilmuje aspoň niekoľko z týchto udalostí.

1. Thor v Strážcoch Galaxie

Na konci Avengers: Endgame sa Thor rozhodol opustiť Zem a hľadať nové výzvy. Ako taxík si zvolil loď Strážcov Galaxie. Väčšina fanúšikov si teda myslí, že ak nebude ich súčasťou v Thor 4: Love and Thunder, tak sa s nimi spojí aspoň v tímovke Strážcovia Galaxie 3. Chris Pratt nedávno (Star-Lord v Strážcoch Galaxie) odmietal potvrdiť či vyvrátiť, že sa s nimi Thor spojí.

Svet Marvelu: 10 postáv a komiksových udalostí, ktoré chceme vidieť v Avengers 5 a v budúcich filmoch

My už ale vďaka Vinovi Dieselovi (prepožičiava hlas Grootovi) vieme, že sa niektorí členovia Strážcov galaxie objavia v Thor 4. Ten sa bude odohrávať pred Strážcami Galaxie 3. Vo štvrtom Thorovi sa vráti aj Jane Foster v podaní Natalie Portman.

Režírovať bude opäť Taika Waititi a Jane sa stane Thorom (rovnako, ako v komiksoch). Diváci by sa radi pozreli na dynamiku medzi Thorom a Strážcami, keďže nám už v Infinity War a Endgame ukázali, že majú skvelú chémiu a bavia aj fanúšikov. 

2. Norman Osborn versus The Young Avengers

Kevin Feige už v roku 2018 hovoril o tom, že zasadili prvé semienka pre The Young Avengers. Ide o nový, mladší tím Avengerov zložený z nováčikov, ako napríklad: Iron Lad, Vision, Kid Loki, Prodigy, Wiccan či Hawkeye (Kate Bishop). Marvel nekopíruje komiksy do bodky, a tak by tím „mladých Avengerov“ mohli tvoriť aj iní hrdinovia.

Napríklad Spider-Man (možno Miles Morales), Kate Bishop (má sa stať novým Hawkeyom v minisérii od Disney+), Black Pantherova sestra Shuri, Ms. Marvel, She-Hulk a ďalší tínedžerskí hrdinovia, ktorí budú v blízkej dobe v MCU predstavení. Marvel Studios si to bude ohýbať podľa seba a môžeme sa dočkať cool tínedžerského tímu s novými postavami.

Akého súpera dať takýmto neskúseným hrdinom? Jednoznačne nie záporákov na úrovni Galactusa, Thanosa a podobne, ktorí sú extrémne silnými a nebezpečnými bytosťami vo vesmíre. Skôr by ich mohli postaviť proti ľudskému súperovi, akým je aj Norman Osborn. Osborn je známym protivníkom Spider-Mana. Pamätať si ho môžeš ako záporáka z filmu Spider-Man od Sama Raimiho, kde ho stvárnil Willem Dafoe.

Svet Marvelu: 10 postáv a komiksových udalostí, ktoré chceme vidieť v Avengers 5 a v budúcich filmoch


3. Konflikt X-Men s Avengers

Príchod X-Men do MCU je len otázkou času, no a ako lepšie ich predstaviť divákovi znovu, než ich ukázať v súboji s obľúbenými hrdinami? Ako veľmi im zavaria, aké schopnosti predvedú a aké zaujímavé spojenia postáv uvidíme? Tvorcovia môžu pracovať s množstvom skvelých dejových liniek zo stránok samotných komiksov. Taktiež môžu vymyslieť veľa atraktívnych originálnych udalostí, keďže ich postavy sú zaujímavé a niektoré aj dostatočne hlboké na to, aby nefungovali len ako svalnatí mutanti vo farebných kostýmoch. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 81034 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kto by mohol nahradiť Thora
  • Ako by mohol vyzerať konflikt X-Men s Avengers
  • O čom by mohli byť ďalší Avengers, vrátane Secret Invasion a Secret Wars
  • či je možný návrat Daredevila do MCU
Domov
Zdieľať
Diskusia