Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. marca 2020, 8:43
Čas čítania 1:10
Viktor Kniš

Riaditeľ slovenskej cestovnej kancelárie šíri strach z koronavírusu, aby zarobil

NEWS
Uložiť Uložené

Samozvaný expert na bezpečnosť a hygienu hovorí, že si všetci majú kúpiť pobyt cez jeho kanceláriu a nasadnúť do lietadiel, aby vycestovali za teplom.

Šéf známej slovenskej cestovnej kancelárie šíri nepravdivé informácie vo videu, ktorého cieľom je vzbudiť v ľuďoch strach z koronavírusu. Ľuboš Fellner nabáda, aby si cez jeho spoločnosť Slováci zakúpili letenky a vycestovali do teplých krajín, pretože nový typ vírusu neznáša teplo. Fellner tvrdí, že opatrenia, ktoré Slovensko zavádza, nebudú funkčné a exponenciálne bude stúpať počet nakazených a mŕtvych. 

Jeho video opisuje ako „radu, ktorú politici nemôžu chudobným poradiť, ale on to elite, ktorá s Bubo cestuje, ponúknuť teda môže.“ 

Odporúčané
Koronavírus na Slovensku: 10 vecí, ktoré musíš vedieť a ako nešíriť paniku Koronavírus na Slovensku: 10 vecí, ktoré musíš vedieť a ako nešíriť paniku 28. februára 2020, 17:58

Šéf cestovky ďalej tvrdí, že na juhu sa ľudia nenakazia. V skutočnosti aj v južných krajinách hlásia nakazených a práve letiská môžu byť hlavným zdrojom nákazy, keďže na nich aspoň krátky čas strávi množstvo ľudí z rôznych kútov sveta. 

Fellner hovorí, že silných, vyspatých a najedených ľudí nenakazí koronavírus ani vtedy, keď s ním prídu do kontaktu cez prenášača. Dodáva, že na Slovensku je práve „najhorší čas.“ Polícia už viackrát upozorňovala na šírenie poplašných správ, pričom môžu byť osoby v takom prípade aj trestne stíhané. Zatiaľ nie je zrejmé, či sa bude zaoberať aj videom kontroverzného podnikateľa. 

Video má zatiaľ 18-tisíc pozretí, viac ako 600 negatívnych reakcií a asi 60 pozitívnych reakcií. Administrátor účtu na oficiálnom YouTube BUBO zakázal pridávanie komentárov. 

Riaditeľ slovenskej cestovnej kancelárie šíri strach z koronavírusu, aby zarobil
Zdroj: BUBO/YT

Fellner na svoje vlastné video reagoval ďalším, pravdepodobne s cieľom brániť sa pred negatívnymi komentármi. Tvrdí v ňom že podobných nákaz ako koronavírus už bolo vo svete veľa a on sám organizoval Ebola Tour v čase, keď tento vírus ovládal niekoľko krajín. Tvrdí, že sa v tom čase nikto nenakazil. Stojí si za tým, že jeho aktuálna ponuka na cestovanie do teplých krajín je len pre „elitu.“

Šéf cestovnej agentúry sa zároveň sťažuje na výsledky volieb a dodáva, že koronavírus je „šírenie poplašnej správy.“ Hovorí, že aj v najhoršom scenári zomrie na koronavírus „omnoho menej ľudí“ ako na chrípku. 

Domov
Zdieľať
Diskusia