Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. februára 2020, 23:04
Čas čítania 0:39
Viktor Kniš

Výsledky exit pollov naznačujú obrovský náskok Igora Matoviča pred Smerom a ĽSNS

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Pozri si výsledky exit pollu agentúry Focus pre Televíziu Markíza.

O desiatej večer aj napriek stále prebiehajúcemu moratóriu zverejnila Televízia Markíza výsledky exit pollu bez názvov strán.

Priebeh volebnej noci sledujeme NAŽIVO v tomto článku.

Odporúčané
Sledovali sme Parlamentné voľby 2020: Matovič vylúčil spoluprácu so Smerom, PS/Spolu sa asi do parlamentu nedostane Sledovali sme Parlamentné voľby 2020: Matovič vylúčil spoluprácu so Smerom, PS/Spolu sa asi do parlamentu nedostane 29. februára 2020, 22:00

Exit poll agentúry Focus pre televíziu Markíza

Po 23:00 už skončil zákaz informovať verejnosť a výsledky prieskumu naznačujú výrazné víťazstvo hnutia OĽaNO, ktorého lídrom je Igor Matovič. Ten získal 25,8 %, na druhom mieste je Smer Roberta Fica so ziskom 14,9 %.

Nasledujú v poradí PS/Spolu, SaS,  Za Ľudí, Sme Rodina, ĽSNS a veľmi tesne nad hranicou zvoliteľnosti je KDH. 

 

Pod 5-percentnou hranicou zvoliteľnosti skončili v exit polle Focusu strany Most-Híd, Maďarská komunitná spolupatričnosť, strana Dobrá voľba a Vlasť Štefana Harabina. Potrebný počet hlasov na vstup do parlamentu by nezískali strany Socialisti.sk, Starostovia a nezávislí kandidáti, Hlas ľudu, Demokratická strana, Slovenská ľudová strana Andreja Hlinku, Práca slovenského národa, Slovenské Hnutie Obrody, Slovenská liga, Solidarita – hnutie pracujúcej chudoby a 99% - občiansky hlas.

Exit poll agentúry Median SK pre RTVS 

Druhý exit poll vypracovala agentúra Median SK pre verejnoprávnu televíziu RTVS. Výsledky rovnako naznačujú víťazstvo Igora Matoviča. Prieskum prebiehal na vzorke 20675 respondentov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia