Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. februára 2020, 21:35
Čas čítania 0:41
Daniel Mikolášik

V Malajzii sa rozšíril hoax, že koronavírus mení ľudí na zombíkov. Nepravdivé informácie vyvracia aj vláda

NEWS
Uložiť Uložené

Polícia už zatkla šesť ľudí za šírenie dezinformácií o zombíkoch.

V Malajzii sa rozšíril hoax, že smrtiaci koronavírus, ktorý vypukol v čínskom Wu-chane, mení ľudí na zombíkov. Niektorí občania krajiny prepadli strachu a uverili týmto nepravdivým informáciám natoľko, že ich musela na sociálnych sieťach vyvrátiť aj tamojšia vláda.

Ako informuje The Japan Times, keďže sa lekári v krajine snažia nakazených držať v karanténe, mnohí ľudia si to spojili s filmami o chodiacich mŕtvych a domnievajú sa, že pacienti sú izolovaní od ľudí kvôli tomu, že sa zmenili na zombíkov.

„Tvrdenie, že ľudia infikovaní týmto vírusom sa zmenia na zombíkov, nie je pravdivé. Pacienti sa môžu z koronavírusu vyliečiť,“ uviedlo malajzijské ministerstvo zdravotníctva prostredníctvom sociálnych médií. Polícia už dokonca zatkla šesť ľudí za šírenie dezinformácií o zombíkoch.

V Malajzii je doposiaľ potvrdených osem infikovaných ľudí, u ktorých sa prejavil koronavírus. Ide výlučne o čínskych občanov. Najnovšie informácie hovoria, že na následky vírusu zomrelo už 304 ľudí. Svetová zdravotnícka organizácia WHO dokonca vyhlásila stav zdravotnej núdze. Nakazilo sa už vyše 14 300 ľudí, a to len v Číne.

Domov
Zdieľať
Diskusia