Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. januára 2020, 12:15
Čas čítania 1:04
Martin Mičuda

Monštrum od Mercedesu stanovilo nový svetový rekord. Vyššie sa s autom nikto predtým nedostal

Monštrum od Mercedesu stanovilo nový svetový rekord. Vyššie sa s autom nikto predtým nedostal
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.daimler.com/marsMediaSite/en/instance/ko/Extreme-off-road-Unimog-U-5023-trucks-assist-an-expedition-team-in-Chile-and-even-set-the-world-altitude-record-at-6694-metres.xhtml?oid=45412983&ls=L2VuL2luc3RhbmNlL2tvLnhodG1sP29pZD00ODM2MjU4JnJlbElkPTYwODI5JmZyb21PaWQ9NDgzNjI1OCZib3JkZXJzPXRydWUmcmVzdWx0SW5mb1R5cGVJZD00MDYyNiZ2aWV3VHlwZT10aHVtYnM!&rs=5" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">daimler.com</a>
TECH MERCEDES-BENZ SVETOVÉ REKORDY
Uložiť Uložené

Dva špeciálne Unimogy majú za sebou pozoruhodné dobrodružstvo.

Viacúčelový model Unimog, ktorý Mercedes-Benz svetu prináša už dlhé roky, je v súčasnej podobe používaný v rôznych údržbárskych alebo záchranných zložkách. Ostatne, jeho všestranné využitie, veľké portfólio ponúkaných verzií, výborné terénne vlastnosti či kvalitná nemecká technika sú jednoducho osvedčený recept.

Nemalá obľuba pochádza aj z radov expedičných výprav, kde najnovšie zaznamenali dva upravené Unimogy pozoruhodný rekord. 10-členný tím, na čele ktorého stal Matthias Jeschke, totiž s terénnym špeciálom pokoril najvyšší, ktorý eruptoval v historickej dobe – Ojos de Salado v Andách. Jeho vrchol siaha do výšky až 6 893 m.n.m.

Monštrum z dielne Mercedes-Benz stanovilo nový svetový rekord. Vyššie sa s autom nikto predtým nedostal
Zdroj: media.daimler.com

Cieľom expedície bolo nainštalovať 4 núdzové rádiové stanice v rôznych táboroch na úbočí najvyššej hory Čile, čím sa zvýši bezpečnosť horolezcov – okrem vedeckých výskumov stanice poslúžia na vytvorenie rádiového spojenia a komunikácie medzi nimi nielen v prípade núdze. Štvrtá, najvyššie umiestnená stanica v tábore Amistad, sa nachádza vo výške 6 100 metrov nad morom.

Domov
Zdieľať
Diskusia