Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. januára 2020, 15:40
Čas čítania 1:18
Martin Mičuda

Mexická polícia si predobjednala až 15 Cybertruckov, na boj s kartelmi však neposlúžia

Mexická polícia si predobjednala až 15 Cybertruckov, na boj s kartelmi však neposlúžia
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.tesla.com/cybertruck" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">tesla.com</a>
TECH TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Starosta mexického mesta zložil zálohu 1 500 dolárov.

Stalo sa už akýmsi zvykom, že každý nový model Tesly sprevádza obrovský hype, s Cybertruckom ale americká automobilka zašla ešte ďalej. Niet sa čomu čudovať, veď elektrický pick-up vzbudzuje pozornosť už pri pohľade na jeho zovňajšok. 


Už niekoľko dní po toľko diskutovanej prezentácii Elon Musk informoval, že predobjednávky na kontroverzný elektromobil presiahli hranicu 200-tisíc kusov. Najnovšie informácie hovoria, že o Cybertruck prejavili vážny záujem i rôzne policajné zložky. Po správe, že na jeden Cybertruck si robí zálusk dubajská polícia, svetom obletela správa, že až 15 exemplárov si predobjednala mexická polícia.

fsd
fsd Zdroj: www.tesla.com

Kontkrétne ide o oddelenie v mexickom meste Ciudad Valles, ktorého starosta Adrián Esper Cárdenas zložil zálohu 1 500 dolárov za 15 Cybertruckov (100 dolárov za kus). Tamojšie policajné oddelenie má rozšíriť svoj vozový park o 10 kusov elektrických pick-upov v strednej konfigurácii (2 elektromotory a dojazd cca 482 km) a 5 v tej najvyššej verzii s trojicou elektromotorov s dojazdom až okolo 800 km. 

Odporúčané
Súboj F-150-ky a Cybetrucku bol naozaj neférový. Ford chce rovnocennú odvetu Súboj F-150-ky a Cybetrucku bol naozaj neférový. Ford chce rovnocennú odvetu 27. novembra 2019, 15:00


Ako uvádza starosta, hlavným dôvodom na predobjednanie týchto elektromobilov je ich vysoký krútiaci moment, vďaka ktorému dokáže Cybertruck v radoch polície ťahať aj kontajnery s odpadom či cisterny s vodou. Očividne tak nepôjde len o bežné policajné úkony. Adrián Esper Cárdenas zároveň tvrdí, že prevádzka čisto elektrických modelov má celoplošne zaručiť úsporu približne 1,2 milióna dolárov, okrem toho verí, že Musk bude pri tejto príležitosti veľkorysý a mexickej polícii dá zľavu. 

fsd
fsd Zdroj: www.tesla.com

15 Cybertruckov by malo stáť približne 850-tisíc dolárov. Otázkou však je, kedy a vlastne v akej podobe sa elektromobily od Tesly dostanú do radov tamojšej polície. Cybetruck je totiž v súčasnej podobe de facto len koncept. Navyše sa čoraz viac ozývajú hlasy, že napríklad v Európe by takýto počin jednoducho neprešiel homologizačným procesom, a to hneď z viacerých dôvodov – Cybertruck má vystužené panely, predná časť však musí pohltiť energiu pri náraze, tvar karosérie nespĺňa bezpečnostné kritériá pre ochranu chodcov a problémom je aj absencia spätných zrkadiel.

Odporúčané
Herec Oliver Oswald z Oteckov si objednal novú Teslu Cybertruck. Futuristický model stojí desiatky tisíc eur Herec Oliver Oswald z Oteckov si objednal novú Teslu Cybertruck. Futuristický model stojí desiatky tisíc eur 2. januára 2020, 18:18

Navyše, nik nevie odhadnúť ani to, kedy by sa produkčný Cybertruck mohol objaviť na trhu, i keď Tesla oficiálne deklaruje, že by sa tak malo stať koncom roka.

Domov
Zdieľať
Diskusia