Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. decembra 2019, 7:35
Čas čítania 0:00
Tímea Krauszová

Aktualizované: V Kazachstane spadlo lietadlo, na palube bolo 98 ľudí. Miestne úrady hlásia 12 mŕtvych a 49 zranených

NEWS KAZACHSTAN LIETADLO
Uložiť Uložené

K tragédii došlo 27. 12. 2019 ráno.

Aktualizované 27.12. o 12:22: Kazachšské úrady opravili údaje o počte cestujúcich a následkoch havárie lietadla. Z 93 pasažierov a 5 členov posádky na palube pád neprežilo dvanásť, ďalších 49 je zranených, z toho 18 čelí vážnym zraneniam. Lietadlo narazilo do prázdnej nedostavanej budovy. (meduza)

Aktualizované 27. 12. 2019 o 9:35: Počet obetí havárie lietadla kazašských aerolínií stúpol na 15, zranených je najmenej 66 ľudí. Lietadlo Bek Air havarovalo po štarte z Almaty v Kazachstane. Zranených je aj osem detí. (The Guardian)

Lietadlo spoločnosti  Bek Air sa zrútilo krátko po odlete z mesta Almati, ktoré je najväčším mestom v krajine. Linka premávala medzi Almati a hlavným mestom, Nursultanom (do 20. marca 2019 Astana). Na palube bolo približne 95 pasažierov a päť členov posádky. Zástupcovia letiska sa pre BBC vyjadrili, že nateraz vedia o 14 zosnulých.

Lietadlo vrazilo do dvojposchodovej budovy

Podľa BBC lietadlo krátko po odlete stratilo výšku a začalo padať. Najskôr prerazilo  betónový plot, a potom vrazilo do dvojposchodovej budovy. Bolo to o 7:22 tamojšieho času. Na mieste, našťastie, nevznikol požiar. Podľa jedného z reportérov bola na mieste silná hmla. Zatiaľ nevieme príčinu pádu.

Domov
Zdieľať
Diskusia