Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. decembra 2019, 10:35
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Apple, Google aj Tesla čelia žalobe. Údajne môžu za smrť detí, ktoré si zarábali kopaním kobaltu v Kongu

NEWS APPLE
Uložiť Uložené

Právnici sa postavili za práva 14 rodín z Konga. Podľa nich obrovské technologické spoločnosti môžu za to, že mladí obyvatelia krajiny umierajú.

Najpopulárnejší technologickí giganti ako Tesla, Microsoft, Apple alebo Google čelia žalobe, ktorá súvisí s ilegálnou ťažbou kobaltu používaného napríklad v batériách. Rodiny detských pracovníkov zastupujú právnici z medzinárodnej asociácie a poukazujú na 14 prípadov, v ktorých deti v súvislosti s prácou buď prišli o život alebo sa vážne zranili, informuje BBC.

Odporúčané
Apple nie je technologický líder, len kopíruje konkurenciu. Aj preto zostáva na vrchole Apple nie je technologický líder, len kopíruje konkurenciu. Aj preto zostáva na vrchole 23. septembra 2019, 11:02

Cieľom žaloby je získať vysoké odškodné a zároveň poukázať na zneužívanie lacnej pracovnej sily v podobe nedospelých pracovníkov. Kobalt sa používa napríklad na výrobu lítiových batérií do smartfónov, notebookov, ale aj do elektromobilov. Podľa dostupných informácií až 60 % celej svetovej produkcie kobaltu pochádza práve z Konga. 

Domov
Zdieľať
Diskusia