Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
17. decembra 2019, 6:55
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Bol taký opitý, že si nevšimol chýbajúce predné koleso. Upozornila ho na to až polícia

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

To už musíš byť v akom stave, keď jazdíš bez jedného kolesa.

Človek by si nemal sadať za volant, ak predtým pil alkohol. Môže totiž spôsobiť nehodu a zraniť či dokonca zabiť nielen seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Na Slovensku ti policajti nemôžu namerať žiaden alkohol, inak budeš mať problémy so zákonom, no vo Veľkej Británii či v Severnom Írsku sú tieto pravidlá miernejšie a pokiaľ ti v krvi namerajú do 0,8 promile, je to v poriadku.

Odporúčané
Slovák nahlásil krádež auta, polícia ho našla o ulicu ďalej. Opitý zabudol, kde ho zaparkoval, o 2 hodiny šoféroval pod vplyvom Slovák nahlásil krádež auta, polícia ho našla o ulicu ďalej. Opitý zabudol, kde ho zaparkoval, o 2 hodiny šoféroval pod vplyvom 25. novembra 2019, 12:51

To však nebol prípad muža, ktorého policajti zastavili v britskom Rotherhame. Podľa slov polície bol muž neuveriteľne opitý a jazdil bez ľavého predného kolesa. Opitého vodiča, samozrejme, zatkli, informuje LADBible.

Aj tento kuriózny prípad je jasným dôkazom toho, že neexistuje „bezpečný limit“ na množstvo alkoholu v tele. „Neviete, ako dlho bude trvať vášmu telu, dokým alkohol spracuje,“ napísali tamojší policajti a dodali, že aj malé množstvo alkoholu môže ovplyvniť reakciu vodiča.

Aj na Slovensku sa stávajú kuriózne prípady. Tak napríklad v septembri opitý Nitran nabúral do auta a následne zaspal. V dychu mu namerali takmer 2 promile alkoholu a obvinili ho z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Nie vždy to však môže dopadnúť takto úsmevne, preto nikdy nešoféruj s alkoholom v krvi.

Domov
Zdieľať
Diskusia