Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. decembra 2019, 18:03
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Dracula bude požierať čisté duše a krásne ženy v hororovom seriáli od tvorcov Sherlocka. Trailer ohlasuje premiéru na Netflixe

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

BBC práve uvoľnilo prvý teaser a trailer pre očakávanú minisériu o Draculovi od tvorcov seriálového Sherlocka Holmesa.

Tvorcovia Sherlocka (Steven Moffat a Mark Gatiss) si od obľúbeného detektíva dali pauzu (niekedy sa k nemu možno vrátia), no dlho neoddychovali. Okamžite sa totiž pustili do spracovania príbehu o Draculovi v doteraz nevidenom formáte a štýle.

Prvý teaser trailer toho veľa neprezrádza, no myslíme, že vzhľadom na to, kto tento seriál pre BBC tvorí, nie je dôvod netešiť sa. Následný trailer už ukazuje viac krvavých scén. Premiéry sa na Netflixe dočkáme 4. januára, 4 dni po tom, čo  Dracula odpremiéruje na BBC One.

V trojdielnej minisérii, ktorá má svojou dĺžkou skôr pripomínať tri filmy, uvidíme hercov, ako Claes Bang (Drakula), Dolly Wells, Morfydd Clark, John Heffernan, Lujza Richter, Joanna Scanlan, Sacha Dhawan (The Boy with the Top Knot), Nathan Stewart-Jarrett (Misfits), Catherine Schell (On Her Majesty’s Secret Service), Youssef Kerkour (Jack Ryan) a Clive Russell (Game of Thrones).

Seriál sa mal natáčať aj na Slovensku, konkrétne v Banskej Štiavnici. O zahraničnej produkcii informovalo aj Slovenské banské múzeum. To by malo filmárom poskytnúť priestory Starého zámku.

Štáb sa však presunie aj na iné lokality. „Okrem týchto priestorov, ktoré sú v správe Slovenského banského múzea, sa v seriáli objavia aj pohľady do ulíc historického centra Banskej Štiavnice. Z ďalších lokalít na Slovensku sa bude natáčať na Oravskom hrade a v Zuberci,“ priblížil Daniel Harvan z banského múzea.
 

Prvú časť  zrežíroval Jonny Campbell (Westworld), druhú Damon Thomas (Killing Eve) a tú záverečnú Paul McGuigan (Sherlock). Každá z epizód bude mať 90 minút.

Domov
Zdieľať
Diskusia