Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. decembra 2019, 13:38
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Uber čelí problémom. Taxikári ročne znásilnia viac ako 230 zákazníkov

NEWS UBER ZNÁSILNENIA A SEXUÁLNE ZLOČINY
Uložiť Uložené

Uberisti mali za posledné dva roky sexuálne zaútočiť na 6 000 zákazníkov.

Americká spoločnosť Uber, ktorá poskytuje taxislužby prišila s výročnou správou, z ktorej obsahu mrazí. Podľa nej bolo totiž vlani nahlásených 235 nahlásených znásilnení zákazníkov zo strany vodičov v Spojených štátoch amerických. V priemere taxikári sexuálne zneužívali až štyrikrát týždenne.

Odporúčané
Spoluzakladateľ Uberu predáva svoje akcie. Za mesiac zarobil viac než 1,32 miliardy eur Spoluzakladateľ Uberu predáva svoje akcie. Za mesiac zarobil viac než 1,32 miliardy eur 25. novembra 2019, 17:33

Ako informuje stanica NBC, Uber a jeho vodiči sú pod paľbou súdnych žalôb kvôli sexuálnym útokom. 84-stranový prieskum odhaľuje, že v rokoch 2018 a 2017 mali uberisti sexuálne napadnúť až 6 000 zákazníkov. 

Aj napriek tomu, že celkový počet znásilnení od roku 2017 stúpol z čísla 229 na 235, spoločnosť však tvrdí, že proporčne ide o pokles vzhľadom na fakt, že vzrástlo aj množstvo klientov. Okrem toho sa v správe píše o vlaňajších 280 pokusoch o znásilnenie, v 1560 prípadoch sa vodič zákazníkov dotýkal a 376 ľudí nahlásilo nechcené bozkávanie na prsia, zadok či ústa.

Výročná správa dokonca hovorí aj o minuloročných deviatich útokoch s fatálnymi následkami, keď došlo k vražde. V roku 2017 zas išlo o 10 prípadov. Medzi obeťami z oboch rokov bolo osem cestujúcich a sedem taxikárov. Zvyšné štyri obete boli tretie osoby.

Odporúčané
Suka z Buchenwaldu: dekorácie si vyrábala z kože židovských väzňov, organizovala sexuálne orgie pre veliteľov tábora Suka z Buchenwaldu: dekorácie si vyrábala z kože židovských väzňov, organizovala sexuálne orgie pre veliteľov tábora 18. apríla 2024, 12:30

Tony West, hlavný predstaviteľ právneho oddelenia spoločnosti Uber tvrdí, že ho čísla neprekvapili. „Nezaskočilo ma to, pretože sexuálne násilie je v spoločnosti oveľa viac prítomné, ako si väčšina ľudí myslí,“ konštatuje advokát. 

Domov
Zdieľať
Diskusia