Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. decembra 2019, 9:13
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Greta Thunberg opäť kritizuje svetových lídrov, jej piatkové štrajky boli zbytočné. Ľudia kvôli klimatickým zmenám umierajú ďalej

NEWS GRETA THUNBERGOVÁ
Uložiť Uložené

Mladá aktivistka na konferencii COP25 v Madride opäť kritizovala svetových lídrov za to, že nezačali konať, aj keď sú riešenia jasné.

Keď bola Greta Thunberg na polceste do Čile, organizátori konferencie COP25 zrazu zmenili miesto konania kvôli protestom a výber padol na Madrid. Mladá aktivistka sa preto opäť vydala na dlhú dvojtýždňovú plavbu, aby po návrate do Európy opäť verejne a tvrdo kritizovala všetkých vrchných predstaviteľov štátov, ktorí podľa nej stále nezačali konať v prospech záchrany planéty. 

„Štrajkovali sme viac ako rok a nič sa nestalo. Klimatická kríza je stále svetovými lídrami ignorovaná a takto to ďalej nemôže pokračovať,“ konštatovala 16-ročná Švédka. „Očakávame iniciatívu od ľudí, ktorí majú moc. Ľudia stále trpia a zomierajú kvôli stavu klímy a už si nemôžeme dovoliť ďalej čakať,“ dodáva Greta Thunberg podľa CNN.  

Odporúčané
Aké je najdôležitejšie slovné spojenie roka 2019? Preslávila ho aj Greta Thunberg Aké je najdôležitejšie slovné spojenie roka 2019? Preslávila ho aj Greta Thunberg 7. novembra 2019, 15:32

COP25 je ďalšou konferenciou OSN, ktorá sa zameriava na súčasné ekologické problémy. V najbližších dňoch sa udalosti zúčastnia tisícky delegátov, vedcov, aktivistov, podnikateľov a členov vlád. Záverom by malo byť podpísanie dohody medzi krajinami. Tá by sa mala týkať napríklad predaja emisií, čo by podľa expertov mohlo mať pozitívny vplyv na skleníkový efekt. 

Greta kritizovala aj zvyšok populácie, ktorá pred problémami zatvára oči. Ľudia sa podľa nej boja zmien a myslí si, že na zmenu je potrebných viac aktivistov ako je ona. 

Odporúčané
Greta Thunberg sa vozila na bicykli s Arnoldom Schwarzeneggerom. Nevedel sa dočkať, kedy  aktivistku predstaví svojej dcére Greta Thunberg sa vozila na bicykli s Arnoldom Schwarzeneggerom. Nevedel sa dočkať, kedy aktivistku predstaví svojej dcére 5. novembra 2019, 20:51
Domov
Zdieľať
Diskusia