Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. novembra 2019, 13:45
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Homosexuálny pár tučniakov ukradol vajíčko, chceli sa stať oteckami

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

O vajíčko sa vraj príkladne starajú.

Len nedávno sme ti priniesli informáciu o tom, že vedci overujú hypotézu, že zvieratá sú odjakživa bisexuálne. O tučniakoch je verejne známe, že homosexualita nie je v ich svete ničím nezvyčajným. Zaujímavé ale je, že dva tučniaky africké ukradli vajíčko, aby sa tak stali oteckami. Pozoruhodný prípad sa stal v holandskej Zoo DierenPark Amersfoort, píše Newsweek.

Odporúčané
Štáb BBC porušil najdôležitejšie pravidlo. Maličké tučniaky zachránil pred istou smrťou Štáb BBC porušil najdôležitejšie pravidlo. Maličké tučniaky zachránil pred istou smrťou 20. novembra 2018, 16:33

Podľa zamestnancov zoo sa však čerství oteckovia starajú o vajíčko príkladne. Pár sa dostal k vajíčku, keď bolo hniezdo nestrážené. Využili teda okamih a jednoducho ho ukradli. Heterosexuálny pár tučniakov už zniesol nové vajíčko. 

Homosexuálny pár tučniakov ukradol vajíčko, chceli sa stať oteckami
Zdroj: Fungai Tichawangana/Unsplash

Zoologická záhrada už privítala počas sezóny párenia prvého vyliahnutého tučniaka a čaká na ďalšie. Zamestnanci zoo dúfajú, že sa homosexuálnemu páru podarí postarať sa o vajíčko. Nie sú si ale istí, či bolo správne oplodnené, ukáže teda až čas.

Niečo podobné sa stalo aj v Londýne. Lesbická dvojica samičiek tučniakov spolu trávila čas približne 5 rokov. Odborníci im dali vajíčko, o ktoré sa postarali a vysedeli ho. Vyliahnutého tučniaka si následne adoptovali. Vzťah tučniaka k obom adoptívnym matkám je normálny, v starostlivosti o malého tučniaka sa striedajú. Uvidíme teda, ako dopadne prípad z holandskej zoo.

Domov
Zdieľať
Diskusia