Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júla 2019, 15:07
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Dva lesbické tučniaky si adoptovali prvé mláďatko. Odborníci zistili, že sa o vajíčko budú vedieť dobre postarať

ZAUJÍMAVOSTI LGBT+
Uložiť Uložené

Samičky tučniakov dostali svoje prvé mláďatko.

Lesbická dvojica samičiek tučniakov, menami Marama a Rocky, spolu trávia čas už približne 5 rokov. Odborníci zo Sea Life London teda dostali pomerne odvážny nápad: Ak tučniaky dokažu, že sa dokážu postarať o mláďatko, dajú im vajíčko, o ktoré sa budú môcť starať a vysedieť ho – a prakticky si ho teraz adoptujú.


A tučniaky to naozaj dokázali, pričom do opatery dostali vajíčko od inej samičky, ktorá sa oňho už nevládala starať. V podstate tu tak máme prvú tučniačiu adopciu na svete, píše Daily Mail.

Dva lesbické tučniaky si adoptovali prvé mláďatko. Odborníci zistili, že sa o vajíčko budú vedieť dobre postarať
Zdroj: Sea Life London


Aktuálne ešte nie je jasné, ako sa bude maličká rozkošná gulôčka volať a ani to, akého bude pohlavia, no ide o obrovský pokrok v adopcii mláďat zvieratami rovnakého pohlavia.

Plán expertov zo Sea Life London teda vyšiel podľa plánov a mláďatko rastie ako z vody, pričom je zatiaľ všetko bezproblémové. Vzťah k obom adoptívnym matkám je takisto úplne v poriadku, v starostlivosti o malého tučniačika sa striedajú a vyzerá to tak, že celý vývin mláďatka prebehne bez akýchkoľvek problémov-

Domov
Zdieľať
Diskusia