Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
19. novembra 2019, 8:22
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Slovenská republika ti na elektromobil prispeje sumou 8-tisíc eur, podmienkou je nálepka ministerstva hospodárstva

NEWS SLOVENSKO TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky prispeje na všetky elektromobily sumou 8-tisíc eur a na hybridy sumou 5-tisíc eur.

Od 17. decembra sa obyvatelia Slovenskej republiky môžu uchádzať o podporu na nákup elektromobilov vo výške 8-tisíc eur a plug-in hybridov vo výške 5-tisíc eur. O dotáciu môže požiadať Slovák len v prípade, že vozidlo nekupuje na leasing. Auto musí byť nové, na jazdené sa podpora nevzťahuje. Možnosť využiť túto ponuku majú fyzické aj právnické osoby a môže ísť aj o vozidlá kategórií M1, resp. N1. 

Odporúčané
Muž sa údajne udusil v Tesle Model S, jeho rodina žaluje výrobcu. Polícia ho nemohla vyslobodiť, lebo sa nevysunuli kľučky Muž sa údajne udusil v Tesle Model S, jeho rodina žaluje výrobcu. Polícia ho nemohla vyslobodiť, lebo sa nevysunuli kľučky 25. októbra 2019, 14:13

Podľa oficiálnej stránky ministerstva hospodárstva bude podmienkou, že vozidlo nesmie byť drahšie ako 50-tisíc eur s DPH a majiteľ musí byť vlastníkom vozidla najbližšie dva roky od vyplatenia jednorázovej podpory. Každý, komu ministerstvo na auto prispeje, bude musieť nosiť špeciálnu nálepku s textom „Jazdím ekologicky s podporou Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky.“

Výzva na nákup elektromobilov a hybridov s podporou rezortu hospodárstva bude otvorená, až kým sa neminie vyčlenených 5 miliónov eur. „Na cesty sa tak môže dostať až tisícka ďalších elektromobilov a plug-in hybridov. Poskytnutie tejto dotácie je ďalším z krokov, ktorými rezort podporuje elektromobilitu,“ tvrdí minister Peter Žiga. 

Podobná iniciatíva už fungovala v roku 2016, vtedy však boli podmienky výrazne obmedzenejšie. V tomto prípade môže byť auto dovezené aj zo zahraničia, zatiaľ čo v minulosti bola výzva limitovaná iba na vozidlá oficiálne predávané na Slovensku. Ministerstvo pre účely projektu vytvorilo aj stránku chcemelektromobil.sk.

Odporúčané
26 elektromobilov, ktoré si na Slovensku môžeš objednať už dnes. Niektoré stoja menej než 20-tisíc eur 26 elektromobilov, ktoré si na Slovensku môžeš objednať už dnes. Niektoré stoja menej než 20-tisíc eur 5. októbra 2019, 11:13
Domov
Zdieľať
Diskusia