Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. novembra 2019, 12:41
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Pred a po CGI: Pri boji Spider-Mana s ilúziami Mysteria VFX umelci vytvorili 140 špeciálnych efektov

FILMY A SERIÁLY POČÍTAČOVÉ TRIKY (CGI, VFX, VIZUÁLNE EFEKTY)
Uložiť Uložené

Vedel si o tom, že sa v danej scéne takmer vôbec nenachádzal Tom Holland ani Jake Gyllenhaal?

Spomínaš si ešte na súboj Mysteria so Spideym v Spider Man: Far From Home, kde hlavný hrdina nevedel rozoznať realitu od takmer dokonalej napodobneniny? Tak v tejto scéne VFX umelci zo spoločnosti Framestore vytvorili zhruba 140 špeciálnych efektov, tvrdí moderátor kanálu Fame Focus.

V podstate celý záber pozostával z ilúzii stvorených Mysteriom, respektíve VFX umelcami, takže sa na scéne väčšinu času nenachádzal ani Jake Gyllenhaal (Mysterio) a ani Tom Holland (Spider-Man), čo môžeš vidieť v nižšie priloženom videu.

V niektorých scénach bolo predsalen potrebné postaviť na pľac aj hercov. Konkrétne je reč o zábere, kedy Mysterio dvíha ilúziu Spider-Manovej lásky M. J., kde nevinnú obeť stvárňovala Zendaya. Práca na marvelovkách z hľadiska VFX nie je žiadna prechádzka ružovou záhradou. Ako príklad uveďme skutočnosť, že na jednej scéne z filmu Thor: Dark World museli VFX umelci pracovať od pondelka do nedele 15 hodín denne.

Najnáročnejší projekt bol rozhodne Thor: Dark World, pretože práca na Asgarde bola mimoriadne zložitá. Robili sme od pondelka do nedele, od 09:00 do 00:00 a skutočne nám „horelo za ušami“. Celkovo sme veľmi nestíhali a film už mal ísť do kina, takže to bolo problematické,“ prezradil nám Čech Paverle Kacerle, ktorý má dlhoročné skúsenosti s prácou pre Marvel.

Odporúčané
Pavel Kacerle pracuje pre Marvel. V dome Roberta Downeyho Jr. cvičil kung-fu a na Asgarde pracoval 15 hodín denne (Rozhovor) Pavel Kacerle pracuje pre Marvel. V dome Roberta Downeyho Jr. cvičil kung-fu a na Asgarde pracoval 15 hodín denne (Rozhovor) 6. mája 2019, 14:49
Domov
Zdieľať
Diskusia