Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. novembra 2019, 7:43
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

18-ročný slon zahynul po tom, čo musel v horúčavách niesť skupiny turistov. Zomrel na vyčerpanie

NEWS SLON SRÍ LANKA
Uložiť Uložené

Zviera bolo po celý čas spútané a nútené chodiť vo veľkých horúčavách.

Smutné zábery zachytávajú uhynutého slona zo Srí Lanky, ktorý už nevládal ďalej nosiť turistov. 18-ročný samec menom Kanakota v deň smrti odniesol tri skupiny ľudí, no pri poslednej sa z ničoho nič zrútil na zem a na vyčerpanie následne zomrel. Informuje o tom portál Mirror.

Ochranári zvierat z organizácie Moving Animals sa búria, tvrdia že ide o kruté zaobchádzanie so živými tvormi. Zviera bolo po celý čas spútané a nútene chodiť vo veľkých horúčavách. Na mieste, kde sa slonovi podlomili nohy a spadol do húšťavy, sa zišli obyvatelia z neďalekého mestečka Sigiriya, vzdávali mu úctu a zabalili ho do plachty.

Odporúčané
Vychudnutého slona využívajú ako atrakciu. Počas festivalu musí zapriahnutý prejsť niekoľko kilometrov Vychudnutého slona využívajú ako atrakciu. Počas festivalu musí zapriahnutý prejsť niekoľko kilometrov 15. augusta 2019, 13:49

Slona mal jeho sprievodca dokonca biť tzv. bullhookom – kovovou palicou s ostrým hrotom na konci, ktorá slúži k udržaniu slona pod kontrolou a zároveň aj v permanentnom strachu. Nehumánna turistická atrakcia je v týchto končinách veľmi vyhľadávaná, stojí približne 25 € a trvá hodinu. Slony dopravujú ľudí do starobylej skalnatej pevnosti v Sigiriyi.

Tieto zvieratá majú pri tom na sebe oblečené ťažké kostýmy, určené na to, aby dokázali uniesť aj veľké závažia. Aktuálne prebieha vyšetrovanie, z akej príčiny a za akých okolností slon zahynul. Podľa odhadov Svetovej ochrany zvierat (WAP) sa v celej Ázii používa na podobné zábavky až 3 000 slonov, a 77 % z toho zažíva kruté zaobchádzanie.

Domov
Zdieľať
Diskusia