Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. apríla 2015, 20:54
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Svet Marvelu: Odhaľujeme Fázu 3, Civil War, Hulkovo sólo či Guardians of the Galaxy 2

FILMY A SERIÁLY MARVEL MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Marvel sa do toho v posledných dňoch púšťa až príliš zhurta. Máme tu ďalší súhrn mnohých noviniek, detailov, obrázkov a odhalení. Ste pripravení?

Marvel sa do toho v posledných dňoch púšťa až príliš zhurta. Máme tu ďalší súhrn mnohých noviniek, detailov, obrázkov a odhalení. V článku sa objavia malé, veľké, ale možno aj klamlivé spoilery. Čítajte teda na vašu zodpovednosť. Najviac vás asi bude zaujímať, ako je to vlastne s Hulkom a kedy ho uvidíme najbližšie. Bez používania a znalostí spoilerov, myslím, že teória o vystrelení Hulka do vesmíru a jeho následnom účinkovaní v Guardians of the Galaxy 2 sa nezmení, a s najväčšou pravdepodobnosťou sa aj splní. Hulk v GoTG 2 bola alternatíva v prípade, že si jednotka v kinách príliš neporadí. Film sa však stal pravdepodobne najväčším kasovým prekvapením roka a Hulka nepotrebuje. Stále by som ho tam ale očakával. Nedávno sme vás informovali o možnosti natočenia Planet Hulk, kedy o stvorenie ďalšieho Hulkovho samostatného filmu stál aj samotný Mark Ruffalo. Ukázalo sa však, že práva na stand-alone počiny Zeleného Goliáša stále patria sčasti aj Universalu, a to sa ich nebude chcieť vzdať. Inak povedané, Marvel môže Hulka natočiť, avšak, dosť z tržieb by si uchamtol Universal a to si ako Marvel, tak Disney nevie predstaviť. Dokázali ale priniesť domov Spideyho, takže Hulk by nemal byť problém. Aj keď, ak sa začne objavovať v príbehoch iných hrdinov a jeho popularita tým pádom bude zaručene stúpať, je celkom možné, že Hulk by do 5 rokov mohol byť projektom hodným zarobenia aj celej miliardy dolárov. Verte mi, Marvel by to s ich úžasným marketingom dokázal. 

Svet Marvelu: Odhaľujeme Fázu 3, Civil War, Hulkovo sólo či Guardians of the Galaxy 2


Čo sa týka sequelu novodobého Star Wars, teda vesmírnej opery, aj keď oblečenej v diametrálne odlišnom rúchu, James Gunn (režisér a scenárista jednotky Strážcov Galaxie) potvrdil, že sa vráti Nebula aj Yondu, pričom sa autori snažia prísť na spôsob, akým by si herečka Karen Gillan nemusela znova holiť hlavu. Slová padli aj na úrodnú pôdu teórií o tom, kto bude nakoniec otcom Petera Quilla. Je jasné a potvrdené, že to nebude tak, ako tomu bolo v komiksoch. Špekulácie nechám na vás v komentároch. Sequel by sa mal zamerať aj na Thanosa, respektíve, mali by sme z neho vidieť oveľa viac ešte predtým, než sa o rok neskôr postaví Avengerom na Zemi. 

Svet Marvelu: Odhaľujeme Fázu 3, Civil War, Hulkovo sólo či Guardians of the Galaxy 2

Očakávanejší projekt Marvelu než Avengers 2? Civil War, samozrejme! Sám Anthony Mackie (Falcon) sa vyjadril na adresu tretieho Capa, že pôjde skôr o Avengers 3.8, čo znamená asi toľko, že dopad udalostí bude omnoho väčší, než tomu bude v prípade Age of Ultron. Uvidíme oveľa viac postáv, machinácií, jednoducho bude všetkého akosi oveľa viac, a to rovno v IMAX formáte. Kto by to bol povedal, že nie príliš výrazný prvý diel sa dočká takého excelentného sequelu, na ktorom bude Marvel budovať budúcnosť MCU? Nás už veľmi teší, že režírovať budú opäť bratia Russovci a scenár napíšu Christopher Markus a Stephen McFeely, autori príbehu Winter Soldiera aj First Avengera, rovnako ako Pain & Gain (zároveň sa potvrdilo, že sa pridajú k Russovcom ako scenáristi Avegers: Infinity War 1 a 2). Na druhej strane, Cap bude tak trochu v pozadí. Bez predčasného rátania sa mi vidí, že v snímke bude minimálne 10 Avengerov + ďalšie, ako i záporné postavy. Skúsime si to teda zrekapitulovať? Captain America, Iron Man, Nick Fury, Hawkeye, Black Widow, Black Panther, Spider-Man, len dnes „potvrdená“ Scarlet Witch, Vision, Crossbones, Baron Zemo, War Machine, Falcon, Winter Soldier, Maria Hill a ďalší agenti SHIELD-u. Celkom slušná nádielka, čo poviete? Thor by mal byť na Asgarde a riešiť problémy spojené s jeho treťou snímkou nazvanou Ragnarok. Hulk by zase mal poletovať vo vesmíre.

Na margo Civil War niečo prezradila aj Scarlett Johansson (Black Widow). Scenár už čítala a pripadá jej oveľa inší, než všetko, čo doteraz Marvel spravil. Nedá sa o ňom povedať, že je temný a už vôbec sa nedá porovnať s feelingom Batmanových snímok, najlepšie by to vyjadrila asi tak, že diváci rastú spoločne s obsahom, vážnosťou a tónom filmu. Dočkáme sa aj humoru, no jednotlivé aspekty už budú rozoberať aj samotné charaktery postáv viac do hĺbky. Pochválila taktiež prácu Russovcov a vyzdvihla ich odlišný prístup a víziu k svetu Marvelovských postáv a ich filmov (oproti Jossovi Whedonovi). 

Svet Marvelu: Odhaľujeme Fázu 3, Civil War, Hulkovo sólo či Guardians of the Galaxy 2


Schválne som sa vyhýbal newskám o Spider-Manovi. Ten si totiž zaslúži vlastný priestor. O tom, že nový pavúčí muž bude Peter Parker a že to bude stredoškolák nie starší ako 16-17 rokov, sme vás už informovali. Taktiež už vieme, že sa preháňa na pavučinách po New Yorku. Žiadny origin, teda ďalší zrod a kusnutie pavúkom tak neuvidíme. Spidey ale dlho nebol istý. Kevin Feige nedávno prehlásil, že o neho bojovali veľmi, veľmi, veľmi dlho. Celkom si ale verili. Ako inak, vytvorili si dve možnosti. Rozvíjať príbeh bez Spideyho (toho by nahradil Black Panther) alebo s ním. Všetci už dobre vieme, ako to nakoniec dopadlo. Feige taktiež prezradil, že náš nový Spidey bude rovnako vtipný, ako tomu je v komiksoch. Očakávať máme všetky jeho identické a ikonické aspekty, a to najmä z komiksových príbehov. Chcú nám ukázať všetko, čo predošlých 5 snímok nedokázalo. Času na to majú skutočne dosť. Zmluva so Sony skončí najskôr v roku 2019, avšak, myslím si, že Marvel už má toto dávno vyriešené aj na dlhší čas, akurát nechcú potvrdzovať, že už plánujú aj Fázu 4. Práve plánovanie je pre nich najnáročnejšie a najnepríjemnejšie. Musia totižto obnovovať kontratky hercov, scenáristov, režisérov a tak ďalej. Musia dúfať, že ostanú Marvelu verní a urobia tak veľmi dôležité kariérne rozhodnutie. Vypovedá o tom fakt, že napríklad Mark Ruffalo (Hulk) je zaviazaný na minimálne 4 filmy, zatiaľ čo Chris Hemsworth len na tri (Thor: Ragnarok, Infinity War Part 1 a 2). 

To by bolo asi tak všetko, čo potrebujete vedieť o budúcnosti Marvelu a jeho detailoch. O Inhumans, Black Pantherovi či Captain Marvel toho vieme stále málo, rovnako ako o Doctorovi Strangeovi. To je ale dobre. Informačný prísun ešte len príde a to sa už skutočne budeme môcť premenovať na Komikskult, čo rozhodne nechceme. Pre viac informácií o Marvel, ktoré sme sa za posledné dni zozbierali, klikajte do tohto vlákna, kde nájdete ale aj správy o DC či komiksovkách od Foxu (X-Men, Fantastická 4 či Deadpool). Momentálne by som bol najradšej, keby už hype okolo Age of Ultron upadol a mohli by sme sa tak venovať aj iným filmom z MCU. Hneď potom sa pozrieme na Civil War a na rôzne zaujímavosti z Marvelu, o ktoré ste zahlasovali v poslednom diele Čriepkov z Marvelu. 



PS: Na tejto stránke si môžete pozrieť vyše 100 HD screenov z nového traileru pre Ant-Mana. 

Domov
Zdieľať
Diskusia