Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júla 2015, 12:22
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Čriepky z Marvelu: Novinky okolo Thora 3, Spider-Mana, Black Panthera a nových záporákov

FILMY A SERIÁLY MARVEL MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Marvel vydal v posledných dňoch ďalšiu spŕšku noviniek. Rozhodol som sa preto oboznámiť vás so všetkým, čo majú nadchádzajúce filmy nové.

Pri množstve mini noviniek a skutočne zaujímavých správ zo stajne Marvelu, ich paparazzi a interných či externých zdrojov je ťažké informovať vás o všetkom. Denne by sme tu písali články len o komiksovkách, pritom už teraz je toho celkom dosť. V minulosti sme už pár takýchto súhrnných článkov napísali, no a tak som sa rozhodol, že okrem Sveta Marvelu, kde si rozoberáme rôzne teórie, budúcnosť MCU a dopad najnovších filmov na svet Avengers, začneme aj s vláknom Čriepky z Marvelu, v ktorom vám budem pravidelne prinášať novinky o Marvel. Dnes sa pozrieme na viacero snímok, no stále medzi nimi nebude Civil War. Naše „embargo“ spoilerov a teórii stále trvá, a tak si na nejaký podrobný článok o natáčaní a nových spoileroch budete musieť počkať. 

Začneme Spider-Manom. Ten konečne, po nekonečnom castingu a neschopnosti Marvelu a Sony dohodnúť sa na tom, kto bude hrať protagonistu, konečne našiel svojho vyvoleného. Je ním 19-ročný Tom Holland. Poznať ho môžete z The Impossible a televíznej show Wolf Hall. Ide o zaujímavú voľbu, Holland sa už dokonca stretol aj s predstaviteľom Punishera (o tom neskôr), Jonom Bernthalom. Réžie sa uchopí Jon Watts (Cop Car) a snímku uvidíme v kinách 28. júla 2017. Stále nevieme, kto sa postará o scenár a kedy uvidíme Spideyho kostým. 

Čriepky z Marvelu: Novinky okolo Thora 3, Spider-Mana, Black Panthera a nových záporákov


Kevin Feige ale potvrdil, že sa uskutočnili testovacie dialógy medzi Hollandom a Robertom Downey Jr. Taktiež sa rozhovoril, kde hľadajú inšpiráciu práve pre túto sólovku. Je ním čiastočne John Hughes (Vianočné prázdniny, Sám doma, Flubber...), pričom Feige nazval Spider-Mana soap operou na strednej škole (očakávať tak môžeme mnoho každodenných problémov študenta-superhrdinu). Čo sa týka záporáka, je takmer isté, že uvidíme niekoho, koho sme ešte nevideli. Odpadáva tak Sandman, Venom, Goblin, Doctor Octopus, Elektro či Lizard. Najviac sa hovorí o Kravenovi a Mysteriovi, ktorí by azda pre mladučkého Spideyho mali byť rovnocennými súpermi. 

Čriepky z Marvelu: Novinky okolo Thora 3, Spider-Mana, Black Panthera a nových záporákov


Nedávno kolovali zvesti o tom, že Keneth Branagh (Thor 1) bude režisérom Thor: Ragnarok. Aspoň tak to údajne chcel Marvel. Čo je na tom ale pravdy? Prezradil, že scenáristu a režiséra (nevylučuje, že pôjde o jednu a tú istú osobu) odhalia na konci leta. Bolo by aj na čase, Ragnarok má totiž premiéru 3. novembra 2017. Feige sa ale jasne vyjadril, že Branagh rozhodne nie je mužom číslo 1, rovnako ako Ava DuVernay nie je ženou číslo 1 v prípade Black Panthera. Oficiálna prehlásila, že ho nenatočí. Údajne majú v Marvel skvelú víziu a ide o perfektných ľudí, na druhej strane, majú pevne vytýčené body, akými sa musí snímka riadiť. To sa režisérke Selmy nepáčilo a tak musela ponuku odmietnuť. Stále tak o T’challovi veľa nevieme. Inak tomu nie je ani v prípade Guardians of the Galaxy 2. James Gunn (režisér a scenárista) ale potvrdil, že sa sequel skutočne zameria na Quillovho otca a bude to o dosť emotívnejšie. Taktiež potvrdil, že sa pokračovanie bude volať Guardians of the Galaxy Volume 2, čo je síce originálne a odvážne, no je to zároveň identické s Gunnovým štýlom a štýlom samotnej snímky. 

Čriepky z Marvelu: Novinky okolo Thora 3, Spider-Mana, Black Panthera a nových záporákov


Krátko sa ale vrátime k Black Pantherovi. Nedávno o ňom Feige (zase on, ja viem) prezradil, že ešte stále nie je sirota. Jeho otec, T’Chaka stále žije (pravdepodobne sa to zmení v sólovke, v ktorej s najväčšou pravdepodobnosťou uvidíme aj Andyho Serkisa čoby Ulysses Klawa), avšak je starý a tak sa rozhodol prenechať žezlo kráľa a ochrancu Wakandy práve svojmu synovi - T’Challovi. Prečo ho ale Marvel použil v Civil War? Jednoducho potrebovali tretiu stranu, „nezainteresovaného“ hrdinu, akého doteraz nemali. Kráľ Wakandy tieto požiadavky spĺňal a tak jeho postavu využili. Až tak nezainteresovaný sa ale Black Panther a jeho otec cítiť nebudú. Uvedomia si, že Vibranium, nachádzajúce sa len v ich krajine, urobilo vo svete pekný bordel a cítia zodpovednosť. Vystrčia teda rožky a ukážu svetu, že sú jeho súčasťou. A rovnako tak to ukážu aj Avengerom.

Odporúčané
RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky 15. februára 2024, 16:30

Niečo nové vieme aj o Daredevilovi, a teda to, že hlavného „záporáka“ 2. série si s najväčšou pravdepodobnosťou zahrá Punisher v podaní Jona Bernthala. Nie je teda vylúčené, že sa objaví aj Spidey, ako tomu bolo aj v komiksoch. S tým by som však nerátal najmä kvôli zmluve Sony s Marvelom. Tá sa týka len filmov. Bolo by to ale pekné, keby sme sa dočkali niečoho takéhoto, že?

Čriepky z Marvelu: Novinky okolo Thora 3, Spider-Mana, Black Panthera a nových záporákov

To by bolo na dnes asi tak všetko. O Captain Marvel či Inhumans tak stále nevieme absolútne nič, no tieto projekty sú vzdialené mnoho rokov, takže je aj dobre, že sa nimi Marvel až tak nezaoberá a my nevieme zatiaľ nič. Na všetko je čas. 

PS: Chýbal vám v MCU LBGT (lezba, gay, bisexuál, transvestita) postava? Feige potvrdil, že sa takej dočkáme do 10 rokov

PS2: Ak vám chýbajú One-Shoty, nechajte si zájsť chuť. Zdá sa, že sa ich tak skoro nedočkáme. 

Domov
Zdieľať
Diskusia