Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. januára 2016, 14:11
Čas čítania 0:00
Daniel Michalík

Za kúzlom efektov k Jurassic World: Pozrite sa, ako prišli k svojej finálnej podobe

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Nahliadnite v krátkom videu na postup tvorby vizuálnych efektov pre minuloročný Jurský Svet.

V poslednom článku súvisiacom s efektami sme sa veľmi podrobne venoval Gravity, no a teraz sa pozrieme na Jurský Svet z minulého roka, ktorý prekvapil najmä svojimi rekordnými tržbami v podobe 1,67 miliardy dolárov. Napriek kvalite originálu treba uznať, že aj tento film pre všetky vekové kategórie sa podaril a ihneď sa začalo plánovať pokračovanie. To, mimochodom, zatiaľ nemá režiséra, ale istá je dvojica producentov - Frank Marshall a Steven Spielberg. Mal by sa vrátiť Chris Pratt (Owen) spoločne s Bryce Dallas Howard (Claire) a premiéra je stanovená na 22. júna 2018. Ale vráťme sa späť k efektom. 

Bolo prekvapením, že táto snímka sa na Academy Awards neobjavila medzi nomináciami na vizuálne efekty. Spoločnosť Industrial Light & Magic, ktorá sama za svoju prácu získala nominácie za tohtoročného Revenanta a Star Wars, vypustila do sveta video, kde si môžete krok za krokom pozrieť, ako sa od zeleného plátna a 3D modelov v počítači film dostal do svojej finálnej podoby. Uvedomili ste si pri pozeraní, aká drvivá väčšina vecí bola umelo vytvorená?

Domov
Zdieľať
Diskusia