Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. marca 2016, 12:54
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Joker čelí Batmanovi na prvej fotke z animáku Killing Joke podľa úžasnej komiksovej predlohy

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Známy príbeh z pera Alana Moorea je dodnes považovaný za jeden z najlepších vôbec. Dokáže tento úspech napodobniť aj blížiaca sa animovaná adaptácia?

Okrem sľubnej augustovej tímovky Suicide Squad či mnohými netrpezlivo očakávaného komiksového blockbusteru s názvom Batman v Superman: Dawn of Justice, ktorý je mimochodom sčasti inšpirovaný skvelou predlohou od Franka Millera, The Dark Knight Returns (dočkala sa aj animovaného spracovania), uvidíme netopierieho muža v roku 2016 aj po tretí raz. Nejde však o verziu hranú, ba práve naopak, čaká nás ďalšia animovaná adaptácia vynikajúceho komiksu. Reč je totiž o diele Alana Moorea, Batman: The Killing Joke, ktoré bolo publikované ešte v roku 1988, jeho príbeh je dodnes považovaný za jeden z najlepších a teraz máme možnosť vychutnať si vôbec prvú fotografiu (pod textom) z pripravovaného filmu.

Animák by nám mal naservírovať hneď dva ikonické príbehy. Prvý nahliadne do minulosti a zameria sa na Jokerov zrod, čiže premenu z neúspešného komika na monštrum, no a ten druhý sa bude odohrávať už v prítomnosti, kedy sa princ zločinu rozhodne pre terorizovanie Gordonovcov. Ochromí Jimovu dcéru Barbaru a samotného komisára unesie do opusteného lunaparku, kde sa ho pokúsi doviesť k šialenstvu. O prepožičanie hlasov Batmanovi a Jokerovi sa opäť raz postará Kevin Conroy spolu s Markom Hamillom. Výkonným producentom je Bruce Timm a hoci zatiaľ nepoznáme presný dátum vydania na Blu-ray či DVD (pravdepodobne jeseň), je potvrdené, že sa bude na diskoch nachádzať aj 15-minútový originálny prológ, ktorého úlohou bude uviesť diváka do deja.

Joker čelí Batmanovi na prvej fotke z animáku Killing Joke podľa úžasnej komiksovej predlohy

Mark Hamill a Kevin Conroy

Joker čelí Batmanovi na prvej fotke z animáku Killing Joke podľa úžasnej komiksovej predlohy
Domov
Zdieľať
Diskusia