Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. mája 2016, 13:49
Čas čítania 0:00
Daniel Michalík

Strašidelný horor Don't Breathe od tvorcu remaku Evil Dead vám vezme dych svojim prvým trailerom

FILMY A SERIÁLY DON'T BREATHE
Uložiť Uložené

Ak pôjde snímka v šľapajách traileru, máme sa veru na čo tešiť.

Režisér Fede Alvarez má na svojom konte pripísaných len pár filmov, avšak, svet si ho už všimnúť stihol. Presadil sa najmä réžiou krvavého remaku Evil Dead z roku 2013, ktorý v logike poriadne vŕzgal a kvalitatívne na tom bol o čosi slabšie v porovnaní s áčkovými horormi, čo spôsobilo rozdelenie fanúšikov na dva tábory. Dokázal však splniť svoju úlohu a latku brutality posunúť o čosi vyššie. Nebolo teda prekvapením, že po čase si našiel ďalší projekt. Taktiež ide o horor a jeho názov, Don't Breathe, už trochu napovedá, o čom príbeh bude. Mimochodom, spomenuli sme si ho už aj v článku očakávaných hororov roku 2016, ale tam ho nájdete ešte pod neoficiálnym názvom A Man in the Dark. Alvarez si tento raz zobral okrem réžie na starosť aj scenár, pričom nás môže veľmi príjemne prekvapiť.

Príbeh snímky sa bude točiť okolo skupinky troch teenagerov, ktorí sa rozhodnú v Detroite vlámať do domu slepého muža. Ten podľa informácii v dome skrýva obrovské množstvo peňazí, čo by mohlo byť celkom ľahkým úlovkom. Trojica však postupne zistí, že to ani zďaleka nebol dobrý nápad a muž (Stephen Lang, záporák Avatara) rozhodne nie je obyčajným človekom. Dom je jednou obrovskou pascou a muž disponuje schopnosťami, ktoré dovedú skupinku až na pokraj života. Postupne sa odkrýva čoraz viac a viac tajomstiev.

Fede Alvarez si do hlavných úloh obsadil Dylana Minnette (Goosebumps), Daniela Zovatto (It Follows) a opäť sa rozhodol pre spoluprácu s Jane Levy (remake Evil Dead). Po produkčnej stránke sa o film postará Sam Raimi a Rob Tapert a musíme uznať, že námet znie nielen zaujímavo, ale aj originálne. Premiéry sa dočkáme už o tri mesiace, a to konkrétne v neskorý letný deň - 26. augusta 2016. Tvorcovia do sveta stihli vypustiť aj plnohodnotný trailer, ktorý nájdete pod textom. Určite nám nezabudnite napísať do diskusie, čo si o snímke myslíte.

Strašidelný horor Don't Breathe od tvorcu remaku Evil Dead vám vezme dych svojim prvým trailerom
Zdroj: Screen Gems/Ghost House Pictures
Domov
Zdieľať
Diskusia