Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júna 2016, 16:10
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

Boj za práva černochov opäť ožíva v silnom traileri pre The Birth of a Nation

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

História je plná silných príbehov. Jeden z obdobia amerického otrokárstva ožíva práve v tomto filme.

Téma amerického otrokárstva sa v posledných rokoch stala pomerne vďačnou témou, čoho príkladom je aj snímka režiséra Stevea McQueena 12 rokov otrokom, ocenená tromi cenami Akadémie, dvomi BAFTA-mi a Zlatým glóbusom. Pred pár hodinami uzrel svetlo sveta trailer pre snímku s podobnou tematikou. Reč je o The Birth of a Nation, ktorá bude sledovať príbeh gramotného otroka a kňaza Nata Turnera (Nat Parker). Ten už jednoducho neznesie bezvýznamné krviprelievanie a smrtiace násilie páchané na svojich druhoch a rozhodne sa viesť povstanie proti bielym pánom v nádeji, že vedie svojich ľudí k slobode. Hlavný hrdina sa okrem zbraní a hnevu otáča aj na vieru, ktorá je silným aspektom filmu a prvotnou voľbou na upokojenie tlaku medzi oboma tábormi (to vieme z recenzií kritikov, keďže snímka si svoju premiéru odbila už na festivale Sundance). O kvalite určite svedčia aj dve ocenenia z tohto významného festivalu, pričom nás o nej, až na pár výhrad (pri bičovaní by som sa asi tváril inak), rozhodne presvedčil aj trailer o pár riadkov nižšie.

Boj za práva černochov opäť ožíva v silnom traileri pre The Birth of a Nation
Zdroj: collider.com

O scenár a réžiu sa postaral hlavný herec spomínaný vyššie a film si svoju komerčnú svetovú premiéru odbije 7. októbra, čo je dátum, ktorý už spadá do oscarovej sezóny, takže určite môžeme očakávať ambície tvorcov na nejakú tú sošku. Herecké osadenstvo dopĺňa Armie HammerAja Naomi KingPenelope Ann Miller, Aunjane Ellis, Jackie Earle Haley, Mark Boone Jr., Colman Domingo, Dwight Henry, Esther Scott, Roger Guenveur Smith a Gabrielle Union. Slovenská premiéra zatiaľ naplánovaná nie je, no predpokladáme, že bude približne v rovnakom termíne, ako tá česká (2. februára/února 2017). Čo hovoríte na trailer?

Boj za práva černochov opäť ožíva v silnom traileri pre The Birth of a Nation
Zdroj: collider.com
Domov
Zdieľať
Diskusia