Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. decembra 2016, 11:54
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Katastrofický sci-fi thriller s Gerardom Butlerom o počasí kontrolovanom z vesmíru prešiel výraznými a nákladnými dotáčkami

FILMY A SERIÁLY KATASTROFICKÉ FILMY
Uložiť Uložené

Snímka s názvom Geostorm to rozhodne nemá ľahké. Kvôli natáčaniu dodatočných scén bol povolaný nový režisér aj scenáristka.

Pokiaľ vás neminul náš nedávny zoznam nenápadnejších a menej známych sci-fi/fantasy filmov, ktoré by v roku 2017 mohli svojou kvalitou poraziť aj tie najočakávanejšie blockbustery, tak už určite viete aj o snímke názvom Geostorm. No cesta tohto katastrofického thrilleru na strieborné plátna by sa dala pokojne považovať za pomerne krkolomnú. Natáčanie totiž začalo ešte v októbri 2014, pričom samotnej premiéry sme sa mali dočkať 21. októbra 2016. Avšak, po testovacom premietaní z decembra minulého roku, ktoré nedopadlo práve najlepšie, bol k projektu ako konzultant prizvaný známy producent Jerry Bruckheimer a nariadili sa dotáčky. Tie by už mali byť v tejto chvíli ukončené, resp. tesne pred finišom, pretože boli naplánované na začiatok tohto decembra.

Aby toho nebolo málo, nakrúcanie dodatočných scén vraj nieslo nálepku „významné“, zhltlo celých 15 miliónov dolárov a pod palcom ho mal režisér Danny Cannon (Goal!, Judge Dredd, seriál Gotham). Scenár k dotáčkam napísala Laeta Kalogridis (Shutter Island, Alexander), ktorá do príbehu zakomponovala jednu úplne novú postavu, a to konkrétne vedca/vedkyňu. Žiaľ, herečka Kathryn Winnick (Lagertha z Vikingov) bola preobsadená.

Zľava: Jim SturgessAbbie Cornish a Andy Garcia

Katastrofický sci-fi thriller s Gerardom Butlerom o počasí kontrolovanom z vesmíru prešiel výraznými a nákladnými dotáčkami
Zdroj: Alchemy/Discovery Channel/Home Box Office

Geostorm sa odohráva vo svete, kde počasie kontrolujú satelity z vesmíru. Keď náhle dôjde k poruche a hrozí búrka epických rozmerov, Zem vysiela na záchrannú misiu sympatického, no zároveň tvrdohlavého technika menom Jake (Gerard Butler - Law Abiding Citizen, 300), aby závadu opravil. Počas cesty do vesmíru musí navyše spolupracovať so svojím odcudzeným bratom. A práve ten neskôr odhalí, že búrka má slúžiť iba ako krycí manéver pre atentát na prezidenta.

Odporúčané
Jadrová vojna, ktorá zničila USA aj ZSSR. Toto je top 10 katastrofických filmov Jadrová vojna, ktorá zničila USA aj ZSSR. Toto je top 10 katastrofických filmov 17. mája 2022, 14:30

Snímku ako takú zrežíroval Dean Devlin (celovečerný debut), ktorému so scenárom vypomohol aj Paul Guyot (seriály The Librarians a Leverage). Okrem vyššie spomínaného Butlera sa vo filme objaví napríklad aj Jim Sturgess, Abbie Cornish, Ed Harris, Andy Garcia či Mare Winningham. Premiéra na Slovensku a v susedných Čechách je momentálne naplánovaná na 19. októbra 2017. Nám teda ostáva už iba vydržať do zverejnenia prvých záberov, ktoré snáď dorazia čoskoro.

Domov
Zdieľať
Diskusia