Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. decembra 2016, 11:07
Čas čítania 0:00
Donnie

Veľkolepé The Great Wall s Mattom Damonom má za sebou bohatý čínsky debut!

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

V Číne sa tohto filmu dočkali s predstihom, ako sa mu zatiaľ darí?

Naposledy sme vás ohľadne tohto dobrodružného filmu informovali približne pred tromi týždňami, keď sa produkčná spoločnosť Legendary Pictures rozhodla vypustiť do sveta 9-minútový trailer, ktorý nás bližšie oboznámil s hlavnými postavami. Vedenie už spomínanej produkčnej spoločnosti si dôležitosť čínskeho trhu veľmi dobre uvedomuje a dá sa očakávať, že vďaka enormnému počtu účinkujúcich práve z tejto alebo inej ázijskej krajiny pritiahne snímka v týchto končinách do kín veľké masy ľudí. Ak sa pozrieme na lokáciu snímky a už spomínané obsadenie, nebude trúfalé označiť Čínu ako krajinu, odkiaľ sa do kasičky pohrnie najväčšie množstvo peňazí. Predsa len, čo sa týka tržieb z predaja lístkov, už len samotná Čína sa od roku 2012 celosvetovo radí na druhú priečku. Odhaduje sa, že v roku 2017 alebo 2018 sa dokonca vyšvihne ešte vyššie a stane sa celosvetovo najzárobkovejším trhom.

Aby sme sa ale vrátili spät k Mattovi Damonovi a jeho partičke po zuby ozbrojených obrancov steny, film si tento víkend odbil premiéru v už spomínanej Číne a neviedol si vôbec zle. Za prvý víkend premietania dokázal zarobiť veľmi pekných 64,7 miliónov dolárov. Pochopiteľne sa toto číslo bude časom navyšovať, pričom sa odhaduje, že ďaľších 7 miliónov pribudne ešte z príjmov zo všetkých 364 IMAX sál, čo by z tohto filmu urobilo druhý najzárobkovejší IMAX opening tohto mesiaca. Čo sa týka premietania v spojených štátoch, neočakáva sa, že by sa film mohol stretnúť s tak obrovským záujmom a zárobkami ako v Číne. Črtá sa tu ale zaujímavá výmena. Zatiaľ čo čínska populácia mala už možnosť The Great Wall zhliadnuť, v USA si budú musieť počkať až do februára! Americký fanúšik filmu mal však už možnosť vidieť najnovšie Star Wars, kým do Ázie sa snímka ešte len chystá. Ak si ale myslíte, že Čínania dajú úplne jednoznačne prednosť Mattovi Damonovi s lukom na chrbte, nemusí to byť až taká pravda. V najnovšom Star Wars filme sa totiž ako jedna z hlavných postáv predstavil obľúbený čínsky herec Donnie Yen, ktorý môže  na tento film na rodnom území pritiahnuť ešte o niečo viac divákov. V našich kinách sa sci-fi The Great Wall od režiséra Zhang Yimou dočkáme 5. januára v roku 2017. 

Domov
Zdieľať
Diskusia