Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. februára 2017, 12:58
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Úžasný krátky film inšpirovaný kultovým Blade Runnerom vás v parádnom traileri dostane typickou atmosférou legendárnej sci-fi klasiky

FILMY A SERIÁLY BLADE RUNNER
Uložiť Uložené

Tri roky práce a žiadne CGI, iba techniky zo starej školy osemdesiatych rokov. Kraťas Slice of Life však stojí naozaj za to.

Pokračovanie dnes už kultového Blade Runnera z roku 1982, a teda snímka s názvom Blade Runner 2049, ktorú nám na plátna kín prinesie nesmierne talentovaný Denis Villeneuve, patrí bezpochyby k tým najočakávanejším filmovým kúskom roku 2017. Pokiaľ však patríte k obrovským fanúšikom tohto temného neo-noirového sveta, jeho estetiky a čakanie na nového Blade Runnera vám príde priam nekonečné, tak vedzte, že je pripravovaný ešte jeden podobný počin. Ide o kraťas pochádzajúci z Chorvátska, nesie názov Slice of Life a považuje sa za akýsi ľúbostný list sci-fi žánru osemdesiatych rokov. Navyše, odhaľuje aj vizuálne naozaj atraktívny trailer.

Tvorcovia na projekte pracujú už celé tri roky, pričom si ho financujú úplne sami. Čo je ale najzaujímavejšie, na jeho výrobu použili iba techniky, pomocou ktorých v tej dobe vznikali legendárne sci-fi kúsky, ako napríklad Star Wars, Alien či práve Blade Runner. Žiadne CGI, iba rôzne miniatúry, maľby vzdialených lokácií či zadné projekcie. Slice of Life režíruje Luka Hrgović (okrem niekoľkých kraťasov má na konte aj jeden celovečerák) a o scenár sa postaral jeho kolega Anton Svetić. Obaja si dokonca aj zahrajú. Kraťas zatiaľ presný dátum premiéry nemá, momentálne je však vo fáze postprodukcie a dočkáme sa ho ešte v priebehu tohto roku. Ak vás táto záležitosť zaujala a chcete sa o nej dozvedieť viac, navštívte buď facebookovú stránku, alebo oficiálny web. A určite nám dajte vedieť, čo si o Slice of Life myslíte.

Úžasný krátky film inšpirovaný kultovým Blade Runnerom vás v parádnom traileri dostane typickou atmosférou legendárnej sci-fi klasiky
Zdroj: Julius Film/Skalpel Studio
Domov
Zdieľať
Diskusia