Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. apríla 2017, 20:45
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Rasová segregácia a násilie v uliciach. Na smrteľné nepokoje v Detroite v roku 1967 sa pozrie oscarová režisérka thrilleru Smrť čaká všade

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Pozoruhodný skutočný príbeh, pri ktorom o napätie nebude núdza.

Detroit, rok 1967. V meste nastávajú pouličné vzbury Afroameričanov kvôli segregácii a rasizmu voči černošskému obyvateľstvu. Dochádzalo k tvrdým stretom s políciou, podpaľovali a vykrádali sa budovy. Celkovo zahynulo 44 ľudí. Na tieto udalosti sa teraz pozrie oceňovaná Kathryn Bigelow, režisérka snímok, ako Smrť čaká všade či Zero Dark Thirty. Scenár napísal Mark Boal. Vo filme uvidíme Johna Boyegu (SW: Force Awakens), Willa Poultera (Revenant), Jacoba Latimorea (Collateral Beauty), Jasona Mitchella (Kong: Skull Island), Kaitlyn Dever (Short Term 12), Johna Krasinkého (The Office) či Jacka Reynora (Free Fire). Trailer sľubuje poriadne dramatický príbeh a skvelých hercov. Určite sa oplatí tento projekt ďalej sledovať. Premiéra je naplánovaná na 4. augusta tohto roku (na 50. výročie nepokojov).

Domov
Zdieľať
Diskusia