Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júna 2017, 14:41
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Stephen King už videl sfilmovanú Temnú vežu. Aký je jeho názor na adaptáciu svojej epickej fantasy ságy?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Posvätil Stephen King adaptáciu Nikolaja Arcela, alebo bol skôr v rozpakoch?

Očakávaná fantasy The Dark Tower je pre mnohých tak trochu projekt s otáznikom. Dostali sme síce pomerne slušné trailery, ale začali sa ozývať aj skeptické hlasy. Patrili najmä fanúšikom knižnej predlohy od Stephena Kinga. Podľa nich sa zatiaľ The Dark Tower podobá skôr klasicky generickej fantasy omáčke. Je pravdou, že tento film sa pod režisérskym dohľadom Nikolaja Arcelova môže veľmi ľahko stať prepadákom, rovnako nás ale môže čakať poriadne epická nálož. Na vlastné oči sa o tom presvedčíme 24. augusta (srpen) 2017.

Stephen King už videl sfilmovanú Temnú vežu. Aký je jeho názor na adaptáciu svojej epickej fantasy ságy?
Zdroj: Sony Pictures

Samotný Arcel sa však v nedávnom interview vyjadril, že Stephen King sa o nakrúcanie živo zaujímal, dokonca k samotnému scenáru pripísal niekoľko svojich poznámok a doporučení. Režisér zdôraznil, že The Dark Tower nebude priamou adaptáciou žiadnej konkrétnej knihy zo série. Skôr by z nej mala brať inšpiráciu a celý príbeh posúvať ďalej. Arcel napokon poznamenal, že Kingovi už stihol premietnuť kompletnú verziu snímky, a podľa jeho slov si spisovateľ výsledok pochvaľoval. Doslova režisérovi napísal: „Ten film nie je úplne podľa mojej knihy, ale zachováva si veľmi veľa z jej ducha a štýlu. Som naozaj spokojný.“

Stephen King už videl sfilmovanú Temnú vežu. Aký je jeho názor na adaptáciu svojej epickej fantasy ságy?
Zdroj: Sony Pictures

Fanúšikovia by si teda teoreticky mohli (aspoň trochu) vydýchnuť. Keď sa totiž duchovný otec ságy vyjadrí pochvalne, asi to nebudú len prázdne slová, nie? Je pravdou, že The Dark Tower je mimoriadne ambiciózny projekt, ktorý sa nerodil práve jednoducho, a bola by teda hrozná škoda, keby sme dostali len nejaký mdlý polotovar. Kingove pochvalné slová teda možno dajú nádej aj tým, čo doteraz skôr nadávali.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia