Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júla 2017, 22:49
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Matt Damon si zahrá Roberta F. Kennedyho, brata amerického prezidenta. O réžiu biografickej snímky sa postará autor Temnej veže

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Odkladaná biografická snímka RFK našla režiséra.

Nikolaj Arcel si po Temnej veži odpočinie od paralelných svetov a démonických kreatúr v dlho chystanom biografickom projekte RFK. Ten bude o Robertovi F. Kennedym, staršom bratovi Johna F. Kennedyho. Projekt je dlhoročným vysnívaným filmom Matta Damona, ktorý sa na ňom bude podieľať ako producent a mal by si zahrať aj hlavnú rolu.

Matt Damon si zahrá Roberta F. Kennedyho, brata amerického prezidenta. O réžiu biografickej snímky sa postará autor Temnej veže
Zdroj: Universal Pictures

Arcel napíše scenár s Felipem Marinom (The Hallow) a Rasmusom Heisterbergom (Nordvest). Heisterberg s Arcelom spolupracoval už viackrát, napríklad na historickej dráme A Royal Affaire z roku 2012. Produkcia RFK by sa mohla začať už budúci rok. Damon sa snaží túto snímku priviesť k životu od roku 2010 - vtedy mal scenár obstarať Steven Knight (Spojenci) a režírovať Garry Ross (The Hunger Games). Herec sa v roku 2014 vyjadril, že o rolu má stále záujem. Vyznal sa, že Roberta Kennedyho celý život obdivuje a považuje ho za mimoriadne zaujímavú osobnosť.

Robert F. Kennedy pôsobil pod svojím bratom ako minister spravodlivosti, po Johnovej smrti ho zvolili do Senátu a v roku 1968 kandidoval na prezidenta. 5. júna 1968 bol naňho spáchaný atentát. Len krátko predtým predniesol v hoteli Ambassador v Los Angeles svoj prejav.

Domov
Zdieľať
Diskusia