Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. augusta 2017, 18:13
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Nad chystanými univerzami Transformerov a Dark Universe sa vznášajú mraky. Opustia hlavní scenáristi chystané projekty?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Transformers: The Last Knight a nová Múmia ostali za očakávaniami, bude to pre tieto univerzá smrtiaca rana?

Dnes je vo filmovom svete módou budovať okolo svojich značiek vlastné univerzum. Pilne na tom pracujú nielen komiksové stajne, ako Marvel či DC, ale napríklad aj J.J. Abrams so svojím Cloverfieldom. V poslednej dobe sa hovorilo aj o vytvorení nového univerza pre sériu Transformers. Jej šéfom mal byť oscarový Akiva Goldsman (A Beautiful Mind), ktorý mal dať dokopy partiu rôznych scenáristov a postupne rozvíjať mytológiu známych robotov.

Nad chystanými univerzami Transformerov a Dark Universe sa vznášajú mraky. Opustia hlavní scenáristi chystané projekty?
Zdroj: Paramount Pictures

Lenže zatiaľ posledný diel Transformers: The Last Knight si už po finančnej stránke rozhodne neviedol tak dobre, ako jeho predchodcovia, nehovoriac už o slabých kritikách. Akivu Goldsmana ale asi po recenziách osvietilo (ale že to trvalo) a uvedomil si na akej "kvalitnej" sérii vlastne pracuje a že podobne infantilné príbehy mu už diváci žrať proste nebudú. Asi nikoho teda neprekvapí, že napokon dal mlátiacim sa robotom zbohom. Transformerov sa ale len tak nezbavíme. Na 21. decembra (prosinec) 2018 je totiž naplánovaný spin-off Bumblebee, ktorý bude režírovať Travis Knight. Či sa však naozaj dočkáme nejakého nového univerza je však momentálne veľmi otázne.

Trápi sa ale aj štúdio Universal. To malo skutočne veľké plány - oživiť všetky kultové monštrá a postavy zo svojich starých hororov a vybudovať okolo nich prepojený svet Dark Universe. Celý projekt dostal na starosti Alex Kurtzman, ktorý nedávno pustil do kín vynovenú Múmiu. Práve tá celé Dark Universe mala odštartovať, ale na žiadne veľké oslavy to veru nebolo. Snímka zlízla dosť nelichotivé kritiky (hoci nám sa celkom páčila) a finančne ostala ďaleko za očakávaniami. Dark Universe možno nevykročilo najlepšie, ale ešte nedávno sa zdalo, že pozícia Alexa Kurtzmana je neotrasiteľná a určite bude dohliadať aj na ostatné jeho časti.

Nad chystanými univerzami Transformerov a Dark Universe sa vznášajú mraky. Opustia hlavní scenáristi chystané projekty?
Zdroj: Universal Pictures

Sám Kurtzman sa ale nedávno na otázku o svojom budúcom angažovaní v Dark Universe vyjadril nasledovne:

„Pravdou je, že neviem. Naozaj neviem. Ešte som sa nerozhodol. To hovorím úprimne. Musím cítiť záujem ostať. Musím cítiť vášeň pre tie filmy. Ak pre projekt nemáte vášeň, nemali by ste ho robiť.“

Je teda celkom možné, že Kurtzman sa po čase bude porúčať a Universal ho nahradí niekým iným. Ďalší film by už totiž mal byť omnoho úspešnejší, keďže by sme sa ešte mali dočkať rebootu Van Helsinga (Channing Tatum), Frankensteinovho monštra (Javier Bardem) a nevesty (Angelina Jolie) či Neviditeľného muža (Johnny Depp). Tak snáď nezostane len pri smelých plánoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia