Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. februára 2018, 18:00
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Charizmatická Saoirse Ronan exceluje v dráme o striktnosti doby tesne pred sexuálnou revolúciou

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Adaptácia románu On Chesil Beach láka vydareným trailerom, ktorý sľubuje silnú drámu.

Adaptácia bestselleru Iana McEwana On Chesil Beach sa odohráva v Anglicku roku 1962. Edward Mayhew (Billy Howle) a Florence Ponting (Saoirse Ronan) sa do seba zamilovali, a to aj napriek tomu, že obaja pochádzajú z radikálne odlišných prostredí.

Ich počiatočný idylický vzťah je však zväzovaný striktným tlakom spoločnosti a prináša im mnohé problémy. Film sa zároveň podujme preskúmavať témy sexu a atmosféru doby tesne pred výbuchom sexuálnej revolúcie.

Vo vedľajších rolách uvidíme aj Emily Watson, Samuela Westa, Anne-Marie Duff, Bebe Cave, Adriana Scarborougha a Jonjoa O'Neilla.

O réžiu sa postaral Dominic Cooke. Kritické ohlasy sú zatiaľ viac-menej spokojné a aj trailer naznačuje, že nás nepochybne čaká ďalší herecký koncert (nielen) Saoirse Ronan. Americká premiéra je naplánovaná na 18. mája (květen) 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia