Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. októbra 2018, 14:24
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Nakrúcanie Spawna sa odkladá na leto budúceho roka. Po boku Jamieho Foxxa uvidíme aj Jeremyho Rennera

FILMY A SERIÁLY JAMIE FOXX
Uložiť Uložené

Pekelník Spawn dorazí neskôr.

Už vieme, že v očakávanej novej adaptácii kultového komiksu Spawn si hlavnú rolu strihne Jamie Foxx. Produkciu obstará Jason Blum (Get Out, Halloween) a réžie sa chopí samotný autor komiksu Todd McFarlane. Ten napísal aj scenár a vyjadril sa, že sa máme pripraviť skôr na atmosférický a desivý hororový film a nie klasickú superhrdinskú komiksovku.

„Pokiaľ sa na to pozriete zo superhrdinskej perspektívy, tak samozrejme Batman a Captain America a Spider-Man sú na plátnach najčastejšie,“ povedal McFarlane. „Pretože kamera sleduje ich. Ale keď robíte strašidelný film, kamera nesleduje prízrak či obludu.

Sleduje ostatné postavy, čo je presne to, čo mám vo svojom filme. Ľudia majú radi strašidelné snímky a nesledujú ich s tým, že chcú vidieť viac prízrakov.“

Nakrúcanie Spawna sa odkladá na leto budúceho roka. Po boku Jamieho Foxxa uvidíme aj Jeremyho Rennera
Zdroj: Image Comics

Podľa tohto vyjadrenia sa zdá, že režisér pôjde úplne odlišnou cestou, než akou sa vydávajú dnešné veľkolepé blockbustery. Pravdepodobne postavou Spawna nebude mrhať, ale bude nám ju dávkovať pomaly a s citom, čo je s ohľadom na fakt, že pôjde o atmosférický horor pomerne rozumný krok.

Odporúčané
RECENZIA: They Cloned Tyrone RECENZIA: They Cloned Tyrone 25. júla 2023, 17:00

McFarlane spomenul, že by chcel, aby sa Spawn podobal skôr Čeľustiam od Stevena Spielberga, teda malo by ísť o snímku s dôrazom na napätie a neviditeľnej, ale stále prítomnej hrôzy. Podľa neho by v príbehu mali byť hororové prvky pomerne výrazné, napriek tomu však Spawna označuje skôr ako mysteriózny thriller.

Nakrúcanie Spawna sa odkladá na leto budúceho roka. Po boku Jamieho Foxxa uvidíme aj Jeremyho Rennera
Zdroj: Weinstein Company

Okrem Foxxa v snímke uvidíme aj Jeremyho Rennera (Captain America: Civil War, Wind River), ktorý si zahrá súkromného detektíva Twitcha Williamsa a skríži známemu pekelníkovi cestu. 

Prvá klapka mala padnúť začiatkom tohto roka, potom na jar, ale ukazuje sa, že fanúšikovia si na návrat pekelného kráľa počkajú ešte dlhšie. Nakrúcanie sa totiž presunulo na jún budúceho roku. Nie je známe, čo stojí za touto zmenou, ale pevne veríme, že McFarlane má všetko pevne v rukách a na kvalite snímky sa tieto presuny nepodpíšu.

Spawn sa už raz sfilmovania dočkal. V roku 1997 ho na plátno priviedol Mark A.Z. Dippé a hlavné úlohy si strihli Michael Jai White, John Leguizamo a Martin Sheen. Snímka však finančne aj kriticky absolútne prepadla.

Domov
Zdieľať
Diskusia