Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. augusta 2018, 16:03
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Režisér Gravitácie a Children of Men sa vracia s vizuálne podmanivou rodinnou ságou o živote mexickej rodiny v 70. rokoch

FILMY A SERIÁLY ROMA
Uložiť Uložené

Ambicióznu drámu Roma od Alfonsa Cuaróna nám doručí Netflix.

Alfonso Cuarón má za sebou parádne filmy, ako Mexická jazda, Gravitácia či Potomkovia ľudí. Na jeho najnovší film sme si museli počkať celých päť rokov. Zdá sa však, že čakanie sa vyplatilo.

Vo svojej najnovšej dráme Roma nás kultový režisér zavedie do 70. rokov a vyrozpráva nám príbeh rodiny zo strednej vrstvy, ktorá žije v Mexiku.

V hlavných úlohách uvidíme Yalitzu Aparicio, Marinu de Tavira, Diega Cortina Autreya, Carlosa Peralta a Marca Grafa. Za kameru sa tentokrát posadil samotný Alfonso Cuarón, ktorému podal pomocnú ruku Galo Olivares.

Oficiálny trailer stavia najmä na vizuálnej atraktivite a pôsobivej kamere, ktorá v symbióze s čiernobielym obrazom vytvára krásne obrazy. Od Cuaróna sme ale ani nič iné nečakali. Uvidíme, s čím na nás vyrukuje po stránke scenára a príbehu. Čakáme poriadne emocionálnu jazdu, tak snáď nás pán režisér nesklame.

Snímka si odbije premiéru 30. augusta (srpen) 2018 na festivale v Benátkach, kde bude bojovať o Zlatého leva. Čaká ju aj premiéra na festivale v Toronte. Na Netflixe sa jej dočkáme 14. decembra (prosinec) 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia