Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. decembra 2018, 17:33
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Režisér nádherného animáku Your Name. Makoto Šinkai oznamuje nový film. Kedy ho uvidíme a o čom bude?

FILMY A SERIÁLY TENKI NO KO: WEATHERING WITH YOU
Uložiť Uložené

Ak sa zaujímaš o ázijskú kinematografiu, o snímke Kimi no na wa. (Your Name.) si už určite počul.

O druhom najzárobkovejšom filme v histórii japonskej kinematografie Kimi no na wa. (Your Name.) sme písali ešte v minulom roku. 

Kolega z redakcie tomuto výnimočnému animovanému filmu udelil 8,5/10, pričom vyzdvihol jeho romantickú stránku prechádzajúcu do formy inteligentnej drámy pre dospelých, ktorá do diváka dávkovala rôzne spektrum emócií.

Po spomínanej veľmi úspešnej snímke sa režisér Makoto Šinkai púšťa do nového projektu s názvom Tenki no Ko: Weathering With You. Kam nás tentokrát režisér príbehovo zavedie?

Trailer k predošlej snímke – Kimi no na wa. (Your Name.)

Stredoškolák Hodaka Morishima utečie zo svojho rodného mesta do Tokya, kde sa rozhodne nájsť prácu. Nakoniec sa stane redaktorom pre magazín zameraný na nadprirodzené udalosti a iné záhadné povesti. Postupom času stretáva dievča menom Haruna Amano a zisťuje, že Haruna dokáže ovládať počasie.

Režisér Makoto Šinkai povedal, že výsledná podoba filmu ľudí pobaví i dojme, no zároveň si začnú uvedomovať veci, nad ktorými predtým nepremýšľali. Tenki no Ko: Weathering With You sa už prezentuje aj vlastným plagátom a nájsť ho môžeš umiestnený na konci článku. Ten zároveň stanovuje celosvetovú premiéru filmu na 19. júla (červenec) 2019.

Odporúčané
Novinka od režiséra Your Name. sľubuje v prvom traileri ďalší magický a dojemný animák Novinka od režiséra Your Name. sľubuje v prvom traileri ďalší magický a dojemný animák 10. apríla 2019, 13:02

Makoto Šinkai býva všeobecne uznávaný ako veľmi talentovaný režisér a pri svojej tvorbe sa najviac snaží apelovať na naše emócie a city. A popravde, práve v tejto oblasti je jednoducho majster.

Ak by si sa chcel o jeho tvorbe dozvedieť čosi viac a okrem spomínaného Kimi no na wa. (Your Name.) vsadiť na inú pecku z jeho filmografie, v tejto záležitosti by ti mohol dobre poslúžiť nás obsiahlejší článok o samotnom režisérovi.

Režisér nádherného animáku Your Name. Makoto Šinkai oznamuje nový film. Kedy ho uvidíme a o čom bude?
Zdroj: Toho
Domov
Zdieľať
Diskusia