Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
26. marca 2019, 12:59
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Sloník Dumbo priletí do našich kín už o niekoľko dní. Čaká nás magický a dojímavý zážitok od Tima Burtona

Sloník Dumbo priletí do našich kín už o niekoľko dní. Čaká nás magický a dojímavý zážitok od Tima Burtona
Zdroj: Disney
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Zájdeš na snímku do kina?

Nie je žiadnym tajomstvom, že štúdio Disney postupne oživuje svoje slávne animované klasiky v podobe hraných filmových adaptácií, pričom tento rok uvidíme hneď tri (Lady a Tramp zatiaľ nemá dátum premiéry). No kým do kín dorazí Aladin s Willom Smithom a nádherný Leví kráľ, predstavia sa nám na veľkom plátne ešte dobrodružstvá lietajúceho sloníka Dumba. Originál si pritom odbil premiéru ešte v roku 1941.

V príbehu novej verzie spoznáme majiteľa cirkusu menom Max Medici (Danny DeVito), ktorý bývalú hviezdu Holta Farriera (Colin Farrell) a jeho deti poverí, aby sa starali o novorodeného slona. Zviera je kvôli mimoriadne nadmerným ušiam spočiatku každému na smiech, no keď vyjde najavo, že Dumbo dokáže lietať, upadajúci cirkus razom zažije neuveriteľný návrat na výslnie.

O sloníka sa však začne zaujímať aj podnikateľ V. A. Vandevere (Michael Keaton), ktorý ho angažuje do svojho najnovšieho zábavného podniku s názvom Dreamland, kde začne stúpať na vrchol slávy aj vďaka spoločným vystúpeniam s okúzľujúcou Colette (Eva Green). Holt ale čoskoro zisťuje, že sa pod nablýskaným povrchom Dreamlandu ukrýva nejedno temné tajomstvo.

Všetky ukážky lákajú najmä na vizuálne pôsobivý zážitok, ktorému by nemala chýbať poriadna dávka emócií a skvelých hereckých výkonov. Nám tak ostáva už iba dúfať, že sa režisér Tim Burton opäť dostane do parádnej formy. Jeho posledné filmové kúsky totiž veľa vody nenamútili.

Za réžiou stojí už vyššie spomínaný Tim Burton (Edward Scissorhands, Batman, Sleepy Hollow), o scenár sa postaral Ehren Kruger (The Ring, Transformers: Revenge of the Fallen, Transformers: Dark of the Moon) a nabité herecké obsadenie doplní aj Alan Arkin či Sharon Rooney. Snímka vstúpi do našich kín už 28. marca (březen) 2019.

Dumbo
Dumbo Zdroj: Disney
Domov
Zdieľať
Diskusia