Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
2. septembra 2019, 16:04
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Poradca prezidentky Čaputovej: Som influencer, ktorého nik nepozná. Moje slová majú dopad na tisíce Slovákov (Rozhovor)

Poradca prezidentky Čaputovej: Som influencer, ktorého nik nepozná. Moje slová majú dopad na tisíce Slovákov (Rozhovor)
Zdroj: Denisa Bodková/REFRESHER
REFRESHER ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Mojím Instagramom sme chceli poukázať aj na to, aká bublina sú sociálne siete, že aj s mojou tvárou sa dajú nabrať tisíce followerov, tvrdí Peter Bátor.

Peter Bátor posledné mesiace ovláda slovenský Instagram. Vďaka špecifickému humoru a vtipným príspevkom zo zákulisia jeho práce si ho obľúbilo už mnoho ľudí a taktiež sa dostal aj k niektorým známym influencerom, ktorých okamžite zaujal.

Rodák zo Žiliny však nie je len obyčajný komik. Vyštudoval medzinárodné vzťahy a diplomaciu na Univerzite Mateja Bela, pôsobil v NATO, na ministerstvách obrany a zahraničných vecí a takmer 20 rokov sa profesionálne venuje zahraničnej, medzinárodnej a bezpečnostnej politike. V súčasnosti pôsobí v prezidentskom paláci ako poradca Zuzany Čaputovej

Odporúčané
Hovorca prezidentky Strižinec: Zuzana Čaputová je v istom zmysle influencerka Hovorca prezidentky Strižinec: Zuzana Čaputová je v istom zmysle influencerka 5. augusta 2019, 15:31

My sme prezidentkinho poradcu navštívili priamo v Grasalkovičovom paláci, do ktorého nás z predného nádvoria cez veľkú ozdobnú bránu vpustila ochranka. Údajne ide o pomerne netradičný postup, keďže týmto vstupom prichádzajú poväčšine vzácne návštevy či delegácie. 

Prešli sme podobnou kontrolou ako na letisku, po nej sme sa presunuli do prezidentskej knižnice. Keďže poradca prezidentky zbožňuje kancelárske potreby, a predovšetkým spinky, jedny sme mu doniesli. Na otázku, či nás Peter Bátor môže zobrať aj do jeho kancelárie, s humorom odpovedal, že by nás musel potom zabiť.

Zábery z rozhovoru nájdeš aj v najnovších Freshnews:

V tomto rozhovore sa dozvieš:
  • Ako sa líši práca so Zuzanou Čaputovou a s Andrejom Kiskom
  • O akých súkromných informáciách sa rozprával s Angelou Merkelovou či Emanuelom Macronom
  • Prečo má Slovensko najlepšiu armádu na svete
  • Akú vtipnú príhodu zažil s našou prezidentkou
  • Prečo na Instagrame sleduje len novinárku Zuzanu Hanzelovú
  • Akého slovenského stand-up komika má najradšej
  • Čo si o jeho vtipných príspevkoch myslí Zuzana Čaputová
  • Zdieľanie ktorého influencera ho potešilo najviac
  • Kto si ho zablokoval na Instagrame

Poradca prezidentky Peter Bátor: Som influencer, ktorého nik nepozná. Moje slová majú dopad na tisíce Slovákov (Rozhovor)
Poradca prezidentky Peter Bátor: Som influencer, ktorého nik nepozná. Moje slová majú dopad na tisíce Slovákov (Rozhovor) Zdroj: Daniel Mikolášik/REFRESHER

Keď sme spolu prvýkrát telefonovali, povedali ste mi, aby som za vami prišiel do paláca, pretože máte ešte veľa povinností. Čo vás cez pracovný deň zamestnáva najviac?

Práca. V zásade v oblasti zahraničnej politiky, bezpečnosti a obrany. Vytváram podklady pre pani prezidentku, radíme sa o mnohých veciach, snažím sa naplniť jej očakávania. Medzi to patrí aj zháňanie množstva informácií, písania prejavov, príhovorov, analýz, manažovania vecí atď.

Posledné mesiace sa však venujete aj vášmu Instagramu. Sleduje ho aj naša pani prezidentka?

Pani prezidentka každé ráno sleduje médiá, ktoré sú dôležité pre jej prácu, takže niet sa čomu diviť, že sleduje aj mňa.

Odporúčané
Klimatológ: Požiare v Amazonskom pralese a na Sibíri ovplyvnia aj klímu na Slovensku a urýchlia globálne otepľovanie (Rozhovor) Klimatológ: Požiare v Amazonskom pralese a na Sibíri ovplyvnia aj klímu na Slovensku a urýchlia globálne otepľovanie (Rozhovor) 25. augusta 2019, 18:16

Čo si o vašich vtipných príspevkoch myslí?

Často sa úprimne zasmeje. Ako som povedal, my sme tu kreatívny kolektív a myslím si, že aj tie moje príspevky sú v istom zmysle kreatívne.

Najprv som sledoval jednu slovenskú influencerku, ale tá moju dôveru sklamala tým, že si ma zablokovala.

Ako vznikol nápad založiť ho?

Rád zakladám a Instagram je tiež jedna z vecí, ktorá sa dala založiť.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Zatiaľ čo my študujeme mapu, kolega Plavčan (v pozadí) zistil, že zabudol vypnúť na hoteli žehličku... #ironman #somvyzehlil #starostiuradnika #registracnecislopostu #INST4392

Príspevok, ktorý zdieľa Peter Bátor (@peter_bator_very_unofficial),

Sledujete len jednu osobu, novinárku Zuzanu Hanzelovú. Prečo?

Sledoval som inú osobu, ale moju dôveru sklamala tým, že si ma zablokovala. Zuzana mi ako jedna z mála verila ešte v čase, keď nik iný. Tiež bola prvým človekom, ktorý ma spropagoval. Ide o akúsi formu vďaky z našej strany.

Kto to bol? A prečo si vás zablokovala?

Jedna slovenská influencerka, ale nerád by som konkretizoval.

Nerozmýšľali ste nad tým, že by ste sledovali aj iných slovenských influencerov?

Nerozmýšľali.

Poznáte nejakých?

Áno poznám, niektorí nám aj pomáhajú, ale prvý je len jeden.

Odporúčané
Komik Fero Joke: Pride je u nás potrebný. Akonáhle tam nabehne niekto polonahý, len tým pokazí celý dojem (Rozhovor) Komik Fero Joke: Pride je u nás potrebný. Akonáhle tam nabehne niekto polonahý, len tým pokazí celý dojem (Rozhovor) 11. augusta 2019, 20:13

Je pre vás špecifický tzv. britsky humor, a teda suchý a sarkastický. Čo je vašou inšpiráciou?

To nie je inšpirácia, to je môj život, ktorý sa deje v reálnom čase.

Máte aj nejakého obľúbeného komika?

Áno, mám človeka, ktorý ma momentálne neskutočne fascinuje a volá sa Daniel Sloss.

Sledujete aj slovenský stand-up?

Áno. Priznám sa, že mám rád napríklad nemiestne vtipy Bekima. Jeho tzv. humor nôh je veľmi zábavný.

Pociťujete aj v osobnom živote, že ste rozkvitajúcou hviezdou na Instagrame?

Keď sa pozriete na moju tvár, tak ja nikdy nemôžem byť rozkvitajúci, a už vôbec nie hviezda.

A nestalo sa vám, že vás niekto na ulici oslovil a chcel sa odfotiť?

Na výlete vo Veľkej Fatre som bol na bicykli v lese a neskôr mi prišla správa, že ma tam niekto videl. Takže áno, pociťujem že ma začínajú ľudia spoznávať, ale to sú marginálne veci. Aj preto nosím so sebou karizblok, aby som sa mohol vždy podpísať. A tiež mám vždy pripravený vľúdny úradnícky úsmev na pútavú selfie.

Čakali ste, že budete mať taký úspech?

Nečakal, lebo ja veľmi nerád čakám.

Mojím Instagramom sme chceli poukázať aj na to, aká bublina sú sociálne siete. Na to, že aj s mojou tvárou sa dajú nabrať tisíce followerov.

Zaujali ste aj mnohých známych influencerov, ktorí vás spropagovali. Kto vás prekvapil najviac?

Naposledy ma veľmi milo prekvapila pani Cifrová Ostrihoňová videom v jej instagramovom príbehu, takže týmto ju chcem veľmi pekne pozdraviť a poďakovať. Ale v zásade ma teší každá podpora.

Odporúčané
Zuzana Čaputová: Chcem byť prezidentkou pre všetkých – ženy, mužov, Slovákov, ale i národnostné menšiny (Rozhovor) Zuzana Čaputová: Chcem byť prezidentkou pre všetkých – ženy, mužov, Slovákov, ale i národnostné menšiny (Rozhovor) 13. marca 2019, 18:28

Onedlho prekročíte hranicu 10-tisíc followerov, aký je váš aktuálny ciel, ktorý chcete dosiahnuť?

Cieľ je taký tajný pol na pol. Prízemným cieľom je dobehnúť tú, ktorá si ma zablokovala. Ale nepoviem jej meno. Preto polotajný. Chcel som poukázať aj na to, aká bublina sú sociálne siete, a že aj s mojou tvárou sa dá nabrať toľko followerov. Ešte stále som šokovaný.

Považujete sa teraz za influencera?

Som rád, ak ma považujú iní, lebo vtedy sa nemusím sám. A ako úradník som vždy rád, keď niekto niečo urobí za mňa. Ale keď sa pani prezidentka stotožňuje s tým, čo jej v rámci mojej práce poradím, a následne to povie verejne, tak to môže mať veľký dopad na občanov Slovenska, tak vtedy trochu infuencerom som. Avšak influencer, ktorého nik nepozná.

Keby ste však niekedy v budúcnosti mali desiatky alebo stovky tisíc followerov, začali by ste riešiť aj také veci, ako spolupráce so značkami a platené partnerstvá?

Veľmi by som chcel mať vlastné spinky s potlačou. Bol by som rád, keby sa toto raz podarilo. A mám aj veľký plán do budúcna – zošívačku s vlastným logom. Lebo aj úradníci majú sny.

Poradca prezidentky Peter Bátor: Som influencer, ktorého nik nepozná. Moje slová majú dopad na tisíce Slovákov (Rozhovor)
Poradca prezidentky Peter Bátor: Som influencer, ktorého nik nepozná. Moje slová majú dopad na tisíce Slovákov (Rozhovor) Zdroj: Denisa Bodková/REFRESHER

Neozvali sa vám už nejaké firmy kvôli spolupráci?

Jedna sa ozvala, ale ukázalo sa, že len chcela pozametať dvor. Tak som to nateraz odmietol, ale nezanevrel.

Vo vašich príspevkoch sa často objavujú spinky, až sa z toho stalo meme. Ako to celé vzniklo?

Vzniklo to asi o dvanástej v noci keď sme po veľmi náročnom dni v Paríži sedeli na pive a potrebovali sme sa v tých horúčavách aspoň nadýchnuť. Tam prišlo k tomu, že som taký unavený, že by som si išiel pospinkať. Odvtedy sa to so mnou vlečie.

Nejde len výlučne o zábavný profil. Aj „bežným“ ľuďom totiž približujeme zákulisie prezidentského úradu.

Posielajú vám fanúšikovia spinky poštou?

Áno elektronickou. Dostávame veľa fotiek so spinkami a aj sme spravili takú malú výzvu na Instagrame, nech nám ľudia pošlú fotky, ako dokážu spinky kreatívne využiť. Už je to asi tretí týždeň, čo nám chodia rôzne zaujímavé príspevky. Ja za odmenu posielam hlavičkový papier, gravírovaný. Tiež elektronicky.

Na Instagrame ste vždy vtipný a odľahčený. Viete si predstaviť, že by ste na profile niekedy vystupovali aj serióznejšie?

Pri mojej váhe sa o odľahčenosti ťažko dá hovoriť, ale ďakujem za kompliment. Cítim sa vzletne. Ale priznávam, že tam je aj taký skrytý a serióznejší zámer, priblížiť ľuďom zákulisie prezidentského úradu takouto uletenou formou.

Prečo sa na vašich príspevkoch skoro vôbec neusmievate?

Lebo to je moja prirodzená tvár.

Ste rovnako vtipný, ako na sociálnych sieťach, aj vo vašom súkromnom živote?

Ja som známy tým, že u mňa jeden nikdy nevie.

Presuňme sa k vašej skutočnej profesii. Rovnakú pozíciu poradcu ste vykonávali aj pre bývalého prezidenta Andreja Kisku.

Nie úplne rovnakú. Vtedy som bol riaditeľ odboru zahraničnej politiky, čo znamená, že som k tomu ešte riadil aj celý tím ľudí a mal som na starosti množstvo operatívnych vecí či personálneho manažmentu. V tom čase sme nemali v paláci funkciu poradcu pre zahraničnú politiku.

Odporúčané
Marcel Merčiak: Sagan má na to, aby zelený dres získal aj 10-krát za sebou. Vypadnutie Slovana z LM je historická blamáž Marcel Merčiak: Sagan má na to, aby zelený dres získal aj 10-krát za sebou. Vypadnutie Slovana z LM je historická blamáž 20. augusta 2019, 10:06

Aky je rozdiel pracovať s Andrejom Kiskom a so Zuzanou Čaputovou?

Nie je tam nejaký dramatický rozdiel v obsahu či hodnotách. Skôr ide o to, na čo sa viac kladie dôraz. Každý prezident má svoj spôsob, akým sa vyjadruje, má konkrétne priority, postup, ako chce zdôrazniť rozličné veci, víziu. Každá hlava štátu vidí tú prácu trocha inak, ale v tomto prípade zostáva podstata hodnotovo rovnaká.

Médiá venujú až neadekvátne množstvo času a pozornosti výzoru pani prezidentky.

Museli ste prejsť špeciálnou previerkou, aby ste mohli vykonávať funkciu v paláci?

Ja som okrem iného aj kariérny diplomat, v tomto povolaní sa od nás žiada, aby sme prešli špeciálnou bezpečnostnou previerkou. Predtým som slúžil aj v NATO, kde sa to absolútne vyžaduje. Takže pre mňa je to úplne štandardná vec. Ale v zásade pre mnohé pozície, či už na ministerstve zahraničných vecí alebo v tejto kancelárii, je vyžadovaná previerka, a teda oprávnenie oboznamovať sa s utajovanými skutočnosťami.

Poradca prezidentky Peter Bátor: Som influencer, ktorého nik nepozná. Moje slová majú dopad na tisíce Slovákov (Rozhovor)
Poradca prezidentky Peter Bátor: Som influencer, ktorého nik nepozná. Moje slová majú dopad na tisíce Slovákov (Rozhovor) Zdroj: Denisa Bodková/REFRESHER

Bývate v práci pod tlakom?

Niekedy áno, ale hlavne čo sa týka časového tlaku. Osobitne teraz, po nástupe novej prezidentky. Niekedy je toho veľa a treba veci doručiť načas. Ale tým, že je tu veľmi konsenzuálny a kreatívny tím ľudí, tak na nás nie je vyvíjaný žiadny tlak, či už prezidentkou alebo kolegami.

Pri pohľade na mňa je zrejmé, že u mňa módny poradca poradca absentuje.

Aké zahraničné návštevy ste už stihli s prezidentkou absolvovať?

Doposiaľ všetky. Naše susedné krajiny, ďalej Brusel, Paríž, Berlín, Viedeň. V rámci tých klasických nástupných a zoznamovacích návštev nás onedlho čaká ešte Ukrajina. Okrem toho máme naplánovane ďalšie cesty, ktoré súvisia s jej výkonom zahraničnej politiky, ako valné zhromaždenie OSN, stretnutie prezidentov Vyšehradskej štvorky.

Naša pani prezidentka má osobného módneho poradcu, ktorý sa stará o jej oblečenie aj počas zahraničných návštev. Týka sa to aj vás alebo máte v tomto smere voľnú ruku?

Pri pohľade na mňa je zrejmé, že ten poradca chýba (smiech). Podľa mňa tým, že u pani prezidentky médiá venujú až neadekvátne množstvo času jej výzoru, je nutné, aby aj na zahraničných cestách reprezentovala našu krajinu na úrovni, to znamená, že nielen obsahom, ale aj tým, čo má oblečené.

Mal aj Andrej Kiska módneho poradcu?

Pri mužoch sa nekladie až taký dôraz a hlavne je to omnoho jednoduchšie, pretože tam sa rozprávame o tom, že či ide o tmavý alebo tmavší oblek. Čiže si môže vybrať akurát strih a látku. U žien je tá variabilita omnoho väčšia.

Čo sa počas takýchto návštev okrem rokovania a tlačoviek deje?

Hlavne veľa behania z auta do auta. Keď totiž hlava štátu vystupuje z vozidla, všetci už musia byť na svojich miestach a zase keď nastupuje, všetci by mali byť naspäť v autách. Takže sme celkom dobrý v behu na krátke vzdialenosti.

A taktiež sa staráme o to, aby bola prezidentka o všetkom informovaná a aby bolo splnené všetko, na čom sme sa dohodli. Taktiež je úplne prirodzené, že nie všetky ceremónie pozná hlava štátu naspamäť a aj vtedy sme tam my, ktorí jej radíme, aby všetky detaily boli na 100 % splnené.

Zapájali ste sa aj do rokovania s Emmanuelom Macronom či Angelou Merkelovou?

V tomto prípade to boli pomerne krátke a substantívne rokovania. Je však úplne bežnou praxou, že tá debata za stolom nie je výlučne len medzi prezidentami, a pani Zuzana Čaputová často udelí slovo aj jej tímu. Mne sa celkom pravidelne stáva, že sa do diskusie zapájam tiež.

Poradca prezidentky Peter Bátor: Som influencer, ktorého nik nepozná. Moje slová majú dopad na tisíce Slovákov (Rozhovor)
Poradca prezidentky Peter Bátor: Som influencer, ktorého nik nepozná. Moje slová majú dopad na tisíce Slovákov (Rozhovor) Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Máte možnosť sa s takýmito významnými predstaviteľmi iných krajín pobaviť aj o osobnejších záležitostiach? 

Na týchto rokovaniach, ktoré sú veľmi formálne, sa diskutuje najmä o oficiálnych veciach.

A mimo nich?

Keď sú prezidenti pomimo, tak sú poväčšine sami dvaja a rozprávajú sa len medzi sebou. Ale je niekoľko formátov, kedy som sa najmä v predchádzajúcom pôsobení u Andreja Kisku zúčastnil obedov či posedení pri káve, na ktorých boli len prezidenti a ich poradca. Išlo o veľmi úzke sedenia kde debata prebiehala uvoľnenejšie.

Prezidentský palác vyznáva predovšetkým zapájanie sa do politiky bez konfliktov, hrotenia či extrémizmu.

Dozvedeli ste sa od nich aj nejaké pikošky?

Samozrejme, a osobitne sa pri týchto sedeniach človek dozvie množstvo informácií z ich osobného života. Ich záujmy, či vtipné príhody z minulosti.

Vedeli by ste nejakú prezradiť?

Neprezrádzam takéto informácie.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Dnes mám sviatok. Na priania si nepotrpím.

Príspevok, ktorý zdieľa Peter Bátor (@peter_bator_very_unofficial),

Čo si vy ako odborník na zahraničnú politiku myslíte o krajne pravicovej vláde Jaira Bolsonara v Brazílii, ktorá do istej miery zapríčinila masívne požiare v Amazonskom pralese?

V prvom rade ja osobne mám vždy problém so všetkým krajným. V zásade tento palác vyznáva zapájanie sa do politiky bez konfliktov, hrotenia, extrémizmu a toto aplikujem bez ohľadu na to, o akú krajinu ide. Mne neprináleží hodnotiť vládu v Brazílii, ale čo sa týka tých pralesov, tam je len jedna priorita, na ktorej by sa mali všetci zhodnúť, a to, že ich treba zachrániť a neriešiť politické záujmy.

A aký je váš názor na aktuálnu obchodnú vojnu medzi USA a Čínou?

My dnes žijeme v dobe, v ktorej, ak si máme nejako pomôcť, musíme medzi sebou búrať bariéry. V Európe sa nám to darí za posledných 30 rokov veľmi dobre. Máme absolútne hmatateľné výsledky v tom, že keď sa búrajú takéto bariéry, ľudia z toho majú vždy len výhody a väčšinou to predstavuje symbol slobody.

Toto isté platí aj pre obchod. Ak chceme prosperovať a využívať peniaze na to, aby sa nám tu žilo lepšie, tak nemôžu krajiny voči sebe zavádzať clá a rôzne iné prekážky. V konečnom dôsledku na tom neprofituje nikto. Aj preto považujem takéto vojny za nezmyselné.

Donald Trump je však známy aj svojimi kontroverznými tvrdeniami. Naposledy sa nechal počuť, že chce kúpiť Grónsko. Môže prezident nejakej veľmoci len tak odkúpiť nejaké územie od inej krajiny či dokonca celú krajinu?

Keby som bol cynický obchodník, tak poviem, že každá obchodná dohoda, je dohoda medzi dvomi stranami, kedy sa dohodnú na nejakom predmete za nejakú konkrétnu cenu. Môžeme sa rozprávať o tom, že kupovať časť územia od iného štátu, a osobitne takýmto spôsobom, je nezvyklé a v tomto prípade to vnímam skôr ako provokáciu na upútanie pozornosti. 

Keď sa všetky členské krajiny NATO spojíme dokopy, sme definitívne najsilnejšia armáda na svete.

V akej zahraničnej krajine to podľa vás, čo sa politiky týka, funguje najlepšie?

Ja si myslím že v každej demokratickej krajine, ktorá má fungujúcu vládu a ktorá je presvedčená, že jej hlavným poslaním je presadzovať a ochraňovať demokratické hodnoty. Ja vidím celu EÚ ako spoločenstvo, ktoré ma na tomto záujem, hoci sa môžeme rozprávať o nejakých nedostatkoch, lebo predsa nič nie je dokonalé.

Ja osobne veľmi obdivujem politiku Angely Merkelovej v Nemecku, ako ju robí celé roky a akým spôsobom dôkaze často potlačiť aj svoje ego v prospech toho, aby boli prijaté rozhodnutia, ktoré sú v súlade s EÚ.

Kedysi ste pracovali aj na ministerstve obrany. Myslíte si, že v prípade vojny disponuje Slovensko kvalitnou technikou a armádnymi zložkami?

V prípade vojny ide o čiastočne relevantnú otázku, keďže my sme sa vstupom do NATO rozhodli, že veľkú časť spôsobilosti v rámci ozbrojených síl nebudeme rozvíjať. Práve z toho dôvodu, že sa spoliehame na svojich spojencov, lebo o tom je NATO – o kolektívnej obrane. My máme niečo a ďalšie krajiny majú niečo iné. Keď to spojíme dokopy, tak sme jednoznačne najsilnejšia armáda na svete.

Prečo by sa podľa vás mali mladí ľudia zaujímať o zahraničnú politiku?

Pretože sa ich absolútne týka. Keď sa niečo dnes stane v zahraničí, má to, či už priamy alebo nepriamy dopad aj na nás. Napríklad aj čo sa týka už spomínaného dažďového pralesa, ktorý horí na opačnej strane zemegule, no my to tu aj tak pocítime. Keď už ničím iným, tak počasím.

To isté migračné vlny na Blízkom východe majú silný dopad na Európu. Toto sú veci, o ktorých by mladí ľudia mali vedieť. V dnešnej dobe Slovensko nežije samé. Zahraničná politika k vám vie prísť hocikedy.

V kontakte s pani prezidentkou ste asi často. Čo vás na nej po tom, ako ste ju bližšie spoznali, najviac prekvapilo?

Prekvapila ma, a ešte stále aj prekvapuje jej absolútna bezprostrednosť a otvorenosť. Keď premýšľa o veciach a zdieľa myšlienky, je veľmi otvorená a hovorí to aj verejne. Je to človek, ktorý rozumie detailom a ich dôležitosti. Diskusie s ňou sú veľmi zaujímavé a aj keď sa bavíme o zložitých témach, vždy dokáže klásť obdivuhodné otázky a dobre formulovať to, čo chce povedať. Práca s ňou je nielen ľudsky, ale aj odborne veľmi príjemná.

Zažili ste už s pani prezidentkou vtipnú príhodu, ktorá by stála za reč?

Nedávne obliekanie do vojenskej uniformy, ktoré malo na Facebooku cez 30-tisíc lajkov, som mal možnosť vidieť naživo a rozhodne to malo svoju atmosféru.

Poradca prezidentky Peter Bátor: Som influencer, ktorého nik nepozná. Moje slová majú dopad na tisíce Slovákov (Rozhovor)
Poradca prezidentky Peter Bátor: Som influencer, ktorého nik nepozná. Moje slová majú dopad na tisíce Slovákov (Rozhovor) Zdroj: Denisa Bodková/REFRESHER
Domov
Zdieľať
Diskusia