Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. augusta 2019, 11:59
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Titanic zrejme zmizne do roku 2030. Nové zábery ukazujú jeho postupný rozklad

ZAUJÍMAVOSTI TITANIC
Uložiť Uložené

Rozpad lode je rýchlejší, než sa čakalo.

Nové augustové zábery na Titanic podľa odborníkov hovoria jasnými slovami. Ako píše The Guardian, vrak lode je zničený morskou soľou, baktériami požierajúcimi kov či silnými prúdmi oceánu. Životnosti Titanicu sa síce pripisovalo viac rokov, no s ohľadom na nové zábery sa slávna loď pravdepodobne rozloží už do roku 2030.

Titanic sa potopil v roku 1912, katastrofická udalosť mala za následky zhruba 1 500 až 2 200 obetí. Jednotlivé časti lode, nachádzajúcej sa približne 4 000 metrov pod morom, sú už úplne zničené. Z vane samotného kapitána napríklad nezostalo vôbec nič.

Za Titanicom sa nedávno vypravila spoločnosť Caladan Oceanis. Nechcela svetu ukázať iba aktuálny stav vraku lode, ale taktiež na mieste natočiť dokument, o ktorý sa postará Atlantic Productions.

Najzaujímavejším aspektom bolo vidieť, ako je Titanic konzumovaný oceánom a ako sa vracia do svojej elementárnej podoby a zároveň poskytuje útočisko pre pozoruhodné množstvo rozmanitých zvierat,“ cituje vyjadrenie prezidenta Triton Submarines Patricka Laheyho CNN.

Odporúčané
97-Ročný veterán kreslí nádherný pixel art v MS Paint 97-Ročný veterán kreslí nádherný pixel art v MS Paint 27. júla 2013, 18:00
Domov
Zdieľať
Diskusia