Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
1. augusta 2019, 10:30
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Billie Eilish má Tourettov syndróm, depresie aj farebný sluch. V otvorenom rozhovore hovorí aj o úplných začiatkoch

HUDBA BILLIE EILISH
Uložiť Uložené

Portál Rolling Stone konečne mal možnosť vyspovedať americkú hviezdu, vďaka čomu sa dozvedáme veľa zaujímavých informácií.

Billie Eilish má síce len 17 rokov, už si však stihla podmaniť popový žáner a milióny mladých fanúšikov na celom svete. Aj napriek nízkemu veku zvláda vypredať štadióny naprieč celým svetom. Dôkazom je aj vystúpenie v Prahe, ktoré sa muselo presunúť kvôli obrovskému záujmu do O2 areny. A aj tá sa naplnila do pár dní. 

Teraz sa Billie konečne dostala aj ku rozhovoru s portálom Rolling Stone, kde väčšina známych osobností zvykne prezradiť aj to, čo sme doteraz nevedeli. Inak tomu nie je ani v tomto prípade a fanúšikovia sa majú možnosť dozvedieť aj o tom, čomu sa speváčka venovala pred prvými veľkými hitmi a s akými zdravotnými problémami dlhodobo bojuje. 

Odporúčané
Kto je Billie Eilish a prečo je jednou z najvyhľadávanejších interpretiek dnešných dní? Kto je Billie Eilish a prečo je jednou z najvyhľadávanejších interpretiek dnešných dní? 15. marca 2019, 14:27

Prezradila, že okrem depresií a záchvatov úzkosti jej bol diagnostikovaný aj Tourettov syndróm, ktorý sa však neprejavuje známymi symptómami. Zažíva napríklad mierne vypuknutie očí alebo trhanie hlavy na jednu stranu.

Podobne ako Kanye West alebo Pharrell Williams, aj ona trpí synestéziou. Ide o jav, v rámci ktorého dokážu niektorí ľudia prirovnávať zvuk ku farbe, existuje však viacero rôznych podôb. „Každá osoba, ktorú poznám, má v mojej hlave vlastné číslo a tvar, pripadá mi to normálne,“ komentuje Billie a dodáva, že napríklad jej brat vyžaruje rovnakú auru ako oranžový trojuholník. 

Odporúčané
Rihanna je pre Billie Eilish inšpriáciou. Obe sa pred okolitým svetom bránia módou Rihanna je pre Billie Eilish inšpriáciou. Obe sa pred okolitým svetom bránia módou 28. júna 2019, 13:08

Svoju skladbu Bad Guy opísala ako žltú, ale aj červenú a číslo sedem. „Nie je to horúca, ale teplé, ako rúra. A vonia ako cookies,“ dodáva na adresu piesne z pohľadu človeka, ktorý trpí syntéziou.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Rolling Stone (@rollingstone),

Domov
Zdieľať
Diskusia