Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júla 2019, 10:27
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Čínske mesto zakázalo odhaľovanie brucha na verejnosti. Známe pekinské bikiny sú vraj necivilizované

ZAUJÍMAVOSTI ČÍNA
Uložiť Uložené

Nahým bruchám na východe Číny odzvonilo.

Muži v Číne majú na boj s letnými horúčavami osvedčený recept. Proti poteniu a vysokým teplotám sa chránia tým, že si svoje tričká, tielka, košele či iné horné časti oblečenia vyhrnú do hora až po prsia tak, že bruchá majú úplne nahé. Tento trend sa stal v krajine tak obľúbeným a rozšíreným, že dokonca získal trefnú prezývku Beijing bikini (pekinské bikiny).

Čínske mesto Jinan však už malo po krk polonahých mužov stredného veku, ktorí tento fenomén praktizovali najčastejšie. Podľa informácii CNN totiž po novom prišli tamojšie úrady so zákazom odhaľovania brucha na verejných priestranstvách.

Nové mestské rozhodnutie sa ustanovilo v čase, kedy obyvatelia východnej provincie Shandong bojujú s teplotami až 36 stupňov Celzia. Úrady takmer 9-milionového mesta považujú tento trend za necivilizovaný a usilujú sa takéto správanie na verejnosti úplne odstrániť.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa shuang (@nowhybecausechina),

Mesto malo údajne prijať aj niekoľko sťažností na ulice plné mužov s „nahým pupkom.“ Niektorí občania totiž tento fenomén považujú za zlý a nereprezentatívny obraz mesta najmä pre turistov. Tí sa totiž z tamojších naháčov smejú a fotia sa s nimi.

Odporúčané
Vlaky tu jazdia cez budovy, autá tankujú na strechách. Čunking je najväčšie mesto sveta, o ktorom si možno nepočul Vlaky tu jazdia cez budovy, autá tankujú na strechách. Čunking je najväčšie mesto sveta, o ktorom si možno nepočul 17. apríla 2024, 9:30

Na sociálnych sieťach sa okamžite spustila lavína reakcií, kde si väčšina pekinské bikiny obhajovala a tvrdila, že starí ľudia by mali byť slobodní. Niektorí si tiež myslia, že takýto spôsob ochladenia je omnoho šetrnejší k životnému prostrediu, ako by mali ľudia zapínať klimatizáciu.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa China Files (@china_files),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa shuang (@nowhybecausechina),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Goldthread (@goldthread2),

Domov
Zdieľať
Diskusia