Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júla 2019, 16:33
Čas čítania 0:52
Jakub Paulík

HBO natočilo v Česku napínavý krimi seriál. Táňa Pauhofová v ňom bojuje proti komunizmu počas Nežnej revolúcie

HBO natočilo v Česku napínavý krimi seriál. Táňa Pauhofová v ňom bojuje proti komunizmu počas Nežnej revolúcie
Zdroj: HBO Europe
FILMY A SERIÁLY ČESKO HBO MAX TÁŇA PAUHOFOVÁ
Uložiť Uložené

Kto stojí za únosom jej manžela?

Známa slovenská herečka Táňa Pauhofová v seriáli od HBO s názvom Bez vedomia stvárňuje huslistku Máriu. Jej otec, ktorého hrá Martin Huba, je pražským disidentom, a preto sú jej vyhliadky na kariéru naozaj chabé. Spolu s manželom Viktorom (Martin Myšička), ďalším známym disidentom, z toho dôvodu odcestuje do Londýna.

V Československu sa však časom blíži štrnganie kľúčmi a rok 1989 by azda mohol priniesť zmeny k lepšiemu. Dvojica sa teda nakoniec po dvanástich rokoch vracia do Prahy, no v priebehu krátkej doby ich prepadnú neznáme osoby. Mária skončí v nemocnici a jej muž sa nečakane stratí. Prsty v jeho únose by mohla mať Štátna bezpečnosť, no hlavná hrdinka vôbec netuší, komu veriť.

Bez vedomia bude pre slovenského a českého diváka určite veľmi lákavým nahliadnutím do minulosti a veríme, že sa skúsené HBO postaralo o naozaj slušnú minisériu z našich vôd. Priložený teaser nám síce neodhalil veľa, no atmosféra niekdajšieho režimu je v ňom určite citeľná.

Jednotlivé časti režíroval Ivan Zachariáš (4 epizódy seriálu Pustina/Wasteland) o scenár sa postaral Ondřej Gabriel. V seriáli si ďalej zahrali herci, ako Lenka Vlasáková (Kawasakiho ruže), David Nykl (Hviezdna brána: Atlantída), Martin Hofmann (Masaryk) či Hattie Morahan (Kráska a zviera s Emmou Watson). Prvé 2 časti už diváci videli na Medzinárodnom filmovom festivale v Karlových Varoch a oficiálna premiéra je datovaná na 30. výročie Nežnej revolúcie.

Domov
Zdieľať
Diskusia