Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júna 2019, 13:57
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Slovensko kvôli horúčavám zakázalo prevážanie zvierat na dlhé vzdialenosti

ZAUJÍMAVOSTI POČASIE SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Aj zvieratká v tomto teple trpia.

Obrovské horúčavy si už okrem SHMÚ uvedomujú aj ďalšie slovenské úrady a medzi nimi aj Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka, ktoré po nátlaku ochranárskych združení vydalo zákaz na prepravu zvierat do alebo z tretích krajín, informoval portál startitup.sk.


Prepravovanie zvierat v horúčavách a na dlhé vzdialenosti je nehumánne a navyše to tvory zbytočne trápi. Obeťami sú najmä hospodárske zvieratá a viaceré členské štáty sa už pre toto opatrenie rozhodli, Slovensko tak nie je prvé.

Kvôli vysokým horúčavám z poverenia prof. MVDr. Jozefa Bíreša, DrSc., hlavného veterinárneho lekára Slovenskej republiky, bolo dnešným dňom až do odvolania vydané rozhodnutie o dočasnom pozastavení vývozu živých zvierat do tretích krajín. Tretími krajinami sa v tomto kontexte rozumejú krajiny mimo Európskej únie a toto opatrenie tak má zabrániť dlhému prevozu zvierat počas extrémnych teplôt.

Slovensko kvôli horúčavám zakázalo prevážanie zvierat na dlhé vzdialenosti
Zdroj: unsplash

Domov
Zdieľať
Diskusia