Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júna 2019, 22:00
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Zdeno Chára sa stáva najlepším hokejistom roka 2019

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

A snáď nikto nepochybuje o tom, že by to po aktuálnej sezóne v NHL mal byť ktokoľvek iný.

Slávnostné vyhlasovanie najlepších hokejistov Slovenska počas posledných rokov výrazne upadlo. V roku 2015 odovzdávanie cien bojkotovali reprezentanti kvôli znovuzvoleniu Igora Nemečka na post prezidenta. Galavečer bol zrušený, peniaze na jeho organizáciu rozdelil SZĽH medzi mládežnícke kluby a ocenenie si v schránke našiel Marián Hossa. 

V nasledujúcich rokoch to nebolo o nič lepšie a pri poslednom udeľovaní sme sa dokonca dočkali menšieho faux pas, keď Tomáš Tatar vyzradil nechtiac výsledky o niečo skôr. 

Slovenský hokej ide aj vďaka novým menám v SZĽH, výkonom reprezentácie a aktuálnemu stavu extraligy hore, a tak sa fanúšikovia opäť dočkali galavečera, ako sa patrí.

V ňom bolo odovzdaných viacero cien, tú najcennejšiu v kategórii Hokejista roka za sezónu 18/19 si však zaslúžene odniesol Zdeno Chára, ktorý doviedol Boston Bruins ako kapitán až do finálového boja o Stanley Cup. Tento titul získava po šiestykrát a v počte ocenení Hokejista roka dorovnáva tak Mariána Hossu. 

Odporúčané
Zdeno Chára podporil Boston so zlomenou čeľusťou, fanúšikovia sa mu poďakovali vo veľkom štýle. Video je zárukou zimomriavok Zdeno Chára podporil Boston so zlomenou čeľusťou, fanúšikovia sa mu poďakovali vo veľkom štýle. Video je zárukou zimomriavok 7. júna 2019, 13:39

V ňom hráčom St. Louis síce podľahli 4:3 na zápasy, Zdeno aj v svojich 42 rokoch ukázal odhodlanie, aké sa len tak nevidí. Do posledných stretnutí nastupoval aj napriek zlomenej čeľusti, ktorá mu neumožňovala rozprávať. Už sa zároveň nechal počuť, že ešte stále neplánuje ukončiť profesionálnu kariéru. 

Najlepším brankárom sa stal Jaroslav Halák, najlepším obrancom mladý reprezentant Erik Černák a Tomáš Tatar potvrdil pozíciu najlepšieho útočníka. 

Do Siene slávy sa pridávajú mená Ferdinand Marek, Oto Haščák, Július Šupler a Ján Filc. 

Domov
Zdieľať
Diskusia