Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. mája 2019, 7:06
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Iron Manove posledné slová v Endgame vznikli na poslednú chvíľu. Súhlasil Robert Downey Jr. s koncom filmu?

Iron Manove posledné slová v Endgame vznikli na poslednú chvíľu. Súhlasil Robert Downey Jr. s koncom filmu?
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY AVENGERS: ENDGAME
Uložiť Uložené

I am Iron Man!

Článok obsahuje spoilery z filmu Avengers: Endgame!

Postava Tonyho Starka (Robert Downey Jr.) patrí bezpochyby k tým najobľúbenejším hrdinom filmového sveta MCU. Bol to totiž práve on, kto v prom Iron Manovi z roku 2008 započal jednu obrovskú éru a stal sa miláčikom miliónov fanúšikov komiksoviek po celom svete. Ak si ale videl Avengers: Endgame, tak už veľmi dobre vieš, že táto snímka nie je iba vyvrcholením prvých 22 filmov MCU, ale aj záverečným príbehom samotného Tonyho.

Bolo tak na scenáristoch Christopherovi Markusovi a Stephenovi McFeelymu, aby pre Starka napísali patrične uspokojivý koniec. Režiséri Anthony a Joe Russo to s hercom dokonca konzultovali, aby mali istotu, že je to tak v poriadku aj podľa neho. Anthony Russo tento proces popísal aj v jednom z nedávnych rozhovorov:

Iron Manove posledné slová v Endgame vznikli na poslednú chvíľu. Súhlasil Robert Downey Jr. s koncom filmu?
Zdroj: Marvel Studios

Robertovi sme príbehový oblúk jeho postavy v Endgame navrhli, pretože odštartoval celé MCU. A práve príbeh Tonyho Starka je pritom v MCU tým najdlhším a možno aj najkompletnejším. Akonáhle sme sa rozhodli, že pre Tonyho chceme takýto druh záveru, určite sme sa chceli uistiť, že je s ním Robert spokojný. Už len kvôli jeho obrovskému príspevku do MCU. Tak sme sa s ním teda stretli a predstavili mu náš zámer.“

Odporúčané
Koľko v skutočnosti zarábajú hollywoodske filmy? Toto je 10 najziskovejších filmov roka 2019 Koľko v skutočnosti zarábajú hollywoodske filmy? Toto je 10 najziskovejších filmov roka 2019 11. mája 2020, 14:37

Mnoho našich hercov nie je neústupných v rámci toho, čo robíme. Páči sa im skutočnosť, že máme príbehy pod kontrolou, riadime ich postavy a máme predstavu o tom, akým smerom by sa mali uberať. A preto nám veria. Myslím si, že Robert mohol mať pri premýšľaní nad Tonyho koncom v Endgame zmiešané pocity, no nakoniec to podľa mňa úplne prijal.

Bratské duo režisérov navyše prezradilo, že v pôvodnej verzii pred Tonyho lusknutím nemala zaznieť z jeho úst žiadna veta. V strižni si však uvedomili, že Iron Man ako postava, ktorá v MCU takmer vždy hláškovala, musí predsa niečo povedať. No keď dlho nevedeli prísť na nič vhodné, ozval sa strihač Jeff Ford. A bol to práve on, vďaka komu nakoniec zaznie „I am Iron Man“. Na druhý deň scénu natočili znova.

Domov
Zdieľať
Diskusia