Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. mája 2019, 15:32
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Dominika Cibulková: Na slovo influencer som alergická. Avengerov nenávidím, za odmenu občas zájdem do mekáča (Rozhovor)

Dominika Cibulková: Na slovo influencer som alergická. Avengerov nenávidím, za odmenu občas zájdem do mekáča (Rozhovor)
Zdroj: TASR – Pavel Neubauer
REFRESHER DOMINIKA NAVARA CIBULKOVÁ ŠPORT TENIS
Uložiť Uložené

Najlepšia slovenská tenistka nám v otvorenom rozhovore porozprávala o svojej kariére, súkromí, móde aj budúcnosti.

Mali sme šťastie, že sme sa mohli porozprávať s Dominikou osobne. Sezóna je v plnom prúde, naša najlepšia tenistka je buď odcestovaná, trénuje alebo má už dávno dopredu preplnený harmonogram. Napokon sme si dohodli stretnutie v piatok večer po siedmej.

Dominika si nás zavolala k nej domov, mala po ťažkom tréningu a privítala nás v župane. Oddychovala a od prvého momentu z nej sálala pohoda a uvoľnenosť„Koniec týždňa vnímam inak ako ostatní,“ odpovedala na otázku, či jej nevadí, že ju zamestnávame koncom týždňa.

Odporúčané
Manžel Dominiky Cibulkovej: Keď som ju spoznal, nevedel som ani to, či hráva proti Popradu a ona za Bratislavu (Rozhovor) Manžel Dominiky Cibulkovej: Keď som ju spoznal, nevedel som ani to, či hráva proti Popradu a ona za Bratislavu (Rozhovor) 27. januára 2019, 17:24

V otvorenom a úprimnom rozhovore nám porozprávala o všetkom, na čo sme sa opýtali – o slovenskom aj svetovom tenise, jej kariére, móde a o plánoch do budúcna. „Ženy to majú v porovnaní s chlapmi iné. Keď sa tenista rozhodne mať štyri deti, neovplyvní to jeho kariéru tak, ako keď si to povie tenistka. Myslím si tiež, že v istom veku sa u ženy začnú výraznejšie ukazovať materinské pudy.“

Čo sa v rozhovore s Dominikou Cibulkovou dozvieš:

  • Prečo ukončila reprezentačnú kariéru
  • Ako vníma influencerov
  • Ktorý je jej najobľúbenejší raper
  • Dozvieš sa, aké najdrahšie kúsky má Dominika v šatníku
  • Ako často chodí do mekáča
  • Prečo ju šokovalo klamstvo o kožuchu z opíc
  • Čomu sa chce venovať po ukončení kariéry

Dominika Cibulková: Avengerov nenávidím, Game of Thrones nepozerám. Influencera robí už aj človek, čo nič nevie (Rozhovor)
Dominika Cibulková: Avengerov nenávidím, Game of Thrones nepozerám. Influencera robí už aj človek, čo nič nevie (Rozhovor) Zdroj: Archív Dominiky Cibulkovej

Prvýkrát si hrala za slovenskú reprezentáciu v roku 2005. Pamätáš si na svoj debut?

Áno, veľmi dobre. Hrali sme v Thajsku, bola som v tíme štvrtá alebo piata hráčka. Bola som strašne mladá, vôbec som nečakala, že ma postavia hrať. Počas týždňa sa to nakoniec vyvŕbilo tak, že som mala nastúpiť. Doteraz si pamätám, že som bola veľmi nervózna, bolo to zväzujúce.

Prehrala som s Thajčankou, potkýnala som sa pomaly o vlastné nohy, nehrala som absolútne podľa svojich predstáv. Fedcupové zápasy sú vždy iné ako tie ostatné na turnajoch počas roka. Je tam väčšia zodpovednosť, nehrám len za seba, hrám za celé Slovensko. Zápas s Thajskom bol pre mňa veľká skúsenosť, Fed Cup je pre mňa jedinečný.

Pred pár dňami si odohrala svoj posledný reprezentačný zápas. Vieš ho porovnať s tým prvým?

V tomto Fedcupovom týždni proti Brazílii to bola úplne iná Dominika. Prešlo už štrnásť rokov, odohrala som nespočetne veľa zápasov, nazbierala som veľa skúseností. Celý týždeň plný príprav vrátane víkendu, keď sa zápasy hrali, bol úžasný. Posledný zápas bol pre mňa veľmi ťažký, musela som hrať dobre a nebyť zviazaná nervozitou. Vyhrali sme a bol to jeden z najkrajších pocitov, aké som na kurte zažila. Myslím si, že do reprezentačných zápasov som dala niekedy viac, ako keď hrám na turnaji sama za seba.

Prečo si sa rozhodla ukončiť reprezentačnú kariéru?

Uvedomujem si, že už nemám dvadsať rokov. Nebudem hovoriť, dokedy budem ešte hrať tenis, no na ukončenie reprezentačnej kariéry podľa mňa nastal ten správny čas. Dôležitú úlohu zohralo aj to, že to boli domáce zápasy – človek nikdy nevie, kedy bude ďalší Fedcupový zápas doma, možno by som sa toho tak skoro nedočkala. A rozlúčiť sa s Fedcupom som sa chcela určite pred domácim publikom.

Lámali ťa, aby si ešte ostala?

Samozrejme (smiech). To, či zotrvám v reprezentácii, sme riešili interne s trénerom. Riešili sme aj moju kariéru, ako dlho budem hrať a podobne. Pre mňa nie je tenis otázka peňazí, nepatrím medzi tie hráčky, čo potiahnu kariéru ešte tri roky len preto, aby zarobili. Takto som šport nikdy nevnímala, nikdy to tak ani vnímať nebudem. Navyše, ak by som to robila pre peniaze, nebola by som šťastná.

Tréner teda vie, že tenis budem hrať dovtedy, dokým budem motivovaná, bude ma to baviť a budem to robiť srdcom. Keď budem rozhodnutá, že končím, nikto ma neprehovorí ani neprinúti ďalej hrať, to platí aj s reprezentáciou.

Dominika Cibulková: Avengerov nenávidím, Game of Thrones nepozerám. Tenis som nikdy nehrala pre peniaze (Rozhovor)
Dominika Cibulková: Avengerov nenávidím, Game of Thrones nepozerám. Tenis som nikdy nehrala pre peniaze (Rozhovor) Zdroj: Archív Dominiky Cibulkovej
 

Vo fedcupových zápasoch proti Brazílii si podala kvalitný výkon. Onedlho prišiel turnaj v Stuttgarte, nepodarilo sa ti postúpiť. Tento rok sa ti celkovo nedarí, čím to môže byť?

Je to súhra viacerých vecí, pomimo výkonu riešim otázky, ktoré dovtedy neboli na stole – ako dlho budem hrať, akú mám motiváciu. Výkon na kurte nie je len o trénovaní, je to aj o mentálnom nastavení. Premýšľala som nad kariérou a kládla som si otázky, ktoré ma napokon brzdili. Nebola som to na kurte ja, nebolo to tak, ako by som si predstavovala.

Som rada, že sme vyhrali fedcupové zápasy, potrebovala som naštartovať. Na zápasoch som ukázala, že viem podať kvalitný výkon. Čo sa týka turnaja v Stuttgarte, nerobím si z toho ťažkú hlavu. Pôvodne som tam ani nemala ísť, bolo to skôr v zmysle skúsime a uvidíme. Teším sa na turnaje v Madride, Ríme a Paríži, veľmi rada by som tam ukázala takú formu, akú som predviedla na fedcupových zápasoch.

Zamrzelo ma, ako sa to celé prekrútilo na to, že mám kožuch z opíc, čo je absolútne klamstvo.

Profesionálni športovci často vyhľadávajú pomoc práve na prelome tridsiatky, mávajú mentálnych koučov.

Mentálneho kouča mám už dlho, pracujem s ním od roku 2015. Riešime spolu najmä tenis, ale aj veci mimo neho.

Keď sa ti nedarí, ľudia vedia byť v diskusiách krutí. Sleduješ sociálne siete?

Priznám sa, že v začiatkoch mojej kariéry som si čítala komentáre pod článkami o mne, miestami to bolo naozaj nepríjemne. Časom, možno aj za prispenia názorov Michala (manžel Dominiky, poz. red.), ma prestalo zaujímať, čo o mne ľudia, ktorí ma nepoznajú, píšu.

Odporúčané
Dušan Cinkota: Vo väzení je prostitúcia, milostné vzťahy. Tí, čo rozhodujú o drogovej legislatíve, by mali zmúdrieť (Rozhovor) Dušan Cinkota: Vo väzení je prostitúcia, milostné vzťahy. Tí, čo rozhodujú o drogovej legislatíve, by mali zmúdrieť (Rozhovor) 9. apríla 2019, 14:21

Odpisuješ niekedy na správy?

Na pozitívne správy, keď mi niekto praje alebo ma o niečo požiada, áno a rada. Občas sa však ale nedá odpísať každému.

Vypisovali ti ľudia, keď sa po internete šírilo klamstvo o kožuchu z opíc?

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 65135 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo vznikla fáma, že má kožuch z opice
  • Kedy vie, že minula na nákupy príliš veľa peňazí
  • Ako vníma slovenskú rapovú scénu
  • Aký rapový koncert zažila v živote ako prvý
  • Čo si myslí o influenceroch
  • Ako sa motivovala jedlom z McDonald's
  • Čomu sa venuje vo voľnom čase
Domov
Zdieľať
Diskusia