Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. apríla 2019, 23:11
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Základy katedrály Notre Dame sa podarilo zachrániť

KULTÚRA
Uložiť Uložené

Hasičov však aj napriek tomu čaká ešte náročná noc.

Celý svet počas posledných hodín sledoval horiacu katedrálu Notre Dame, ktorá sa stala obeťou obrovského požiaru ešte v skorých večerných hodinách. Síce sa hneď ozvali vrchní predstavitelia cirkvi a jednotlivých štátov, najťažšia úloha však čakala samotných hasičov na mieste nešťastnej udalosti. 

Odporúčané
Video zachytáva moment, keď sa zrútila najvyššia veža katedrály Notre Dame Video zachytáva moment, keď sa zrútila najvyššia veža katedrály Notre Dame 15. apríla 2019, 20:56

Už po pár desiatkách minút sa zrútila vrchná veža a strecha národnej pamiatky, oveľa väčší strach sme však mali, že budú navždy zničené umelecké diela aj základy katedrály. Podľa dostupných informácií od zahraničných médií sa postupne dozvedáme, že sa pri požiari vážne zranil jeden z hasičov.

Aktuality už hovoria aj o tom, že sa podarilo zachrániť základy Notre Dame a taktiež väčšinu vzácnych diel, ktoré sa v pamiatke nachádzali. Z najhoršieho je síce podľa Tlačovej agentúry Francúzska vonku, požiarné služby však ešte čaká náročná noc. 

Domov
Zdieľať
Diskusia