Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. apríla 2019, 20:56
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Video zachytáva moment, keď sa zrútila najvyššia veža katedrály Notre Dame

KULTÚRA POŽIAR
Uložiť Uložené

Svet je svedkom smutnej udalosti. Požiar v parížskej katedrále Notre Dame bol tak veľký, že zničil už skoro celú budovu.

Len pred pár desiatkami minút obletela svet šokujúca správa, že známu katedrálu Notre Dame zachvátil vážny požiar. Ten sa postupne rozšíril aj do najvyšších poschodí a teraz už vieme, že okrem strechy spadla aj najvyššia veža. Podľa dostupných informácií zo živého prenosu CNN zatiaľ nie sú hlásené žiadne ľudské obete a dokonca ani zranení, aj napriek tomu to pre Francúzsko je však veľká rana. 

UNESCO už stihlo francúzskemu prezidentovi ponúknuť podporu pri záchrane a obnove katedrály a všetky zložky robia čo môžu, aby plamene nezasiahli aj okolité budovy. Komplikované je aj hasenie zo vzduchu.

Obzvlášť smutná je táto správa s prihliadnutím na fakt, že pre katolíkov ide o jeden z najdôležitejších týždňov v roku. Video nižšie zachytáva samotný pád najvyššej veže Notre Dame v Paríži. 

Domov
Zdieľať
Diskusia