Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. apríla 2019, 13:02
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Novinka od režiséra Your Name. sľubuje v prvom traileri ďalší magický a dojemný animák

Novinka od režiséra Your Name. sľubuje v prvom traileri ďalší magický a dojemný animák
Zdroj: CoMix Wave Films/Toho
FILMY A SERIÁLY TENKI NO KO: WEATHERING WITH YOU
Uložiť Uložené

Talentovaný tvorca Makoto Šinkai vyráža dych ďalším sľubným animákom. Jeho názov je Tenki no ko a zdá sa, že to opäť bude stáť za to.

Ak patríš k fanúšikom japonskej kinematografie, tak meno Makoto Šinkai pre teba určite nie je neznáme. Tento talentovaný rodák z Nagana divákov už dlhé roky ohuruje kvalitnými a originálnymi animovanými filmami, pričom svojím úžasným dielom Kimi no na wa. z roku 2016 bez problémov prekonal všetko, čo doposiaľ natočil. Tým to ale rozhodne nekončí.

Ako ale možno vieš, Šinkai už pilne pracoval na ďalšom filme. Ten nesie názov Tenki no Ko (Weathering With You) a dnes sa nám konečne predstavil prvým trailerom. Nižšie priložená ukážka opäť ohuruje krásnou animáciou a sľubuje ďalší nádherný a citlivo vyrozprávaný fantasy príbeh, akými je Šinkai známy. Navyše, o hudbu sa znova postará japonská kapela Radwimps, takže ani po tejto stránke sa niet čoho obávať.

Čo sa samotného príbehu týka, ten sa zameria na stredoškoláka menom Hodaka Morishima, ktorý utečie zo svojho rodného mesta na vidieckom ostrove do Tokya, kde si chce nájsť prácu. To sa mu spočiatku nedarí, no nakoniec sa redaktorom magazínu zameraného na nadprirodzené udalosti a iné záhadné povesti. Jedného dňa však stretne dievča, ktoré dokáže ovládať počasie.

Režisér nedávno prezradil, že výsledná podoba filmu ľudí pobaví i dojme, no zároveň si začnú uvedomovať veci, nad ktorými predtým nepremýšľali. Japonská premiéra snímky je momentálne naplánovaná na 19. júla (červenec) 2019. Kedy ale snímku uvidia diváci vo zvyšku sveta, to zatiaľ nevieme.

Makoto Shinkai
Makoto Shinkai Zdroj: CoMix Wave Films/Toho
Domov
Zdieľať
Diskusia