Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. apríla 2019, 13:23
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Kit Harington zarába za Game of Thrones trikrát viac ako Sophie Turner. Prečo to herečke nevadí?

Kit Harington zarába za Game of Thrones trikrát viac ako Sophie Turner. Prečo to herečke nevadí?
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

8. séria započne za necelé dva týždne.

Keby tvoja kolegyňa či kolega zarábal na rovnakej pozícii trikrát viac než ty, určite by si nebol spokojný. Ak by bol ale jeho alebo jej plat navýšený z dôvodu väčšieho pracovného nasadenia a povinností, bolo by to pochopiteľné. Podobný platový rozdiel možno aplikovať aj na hereckých predstaviteľov Sansy a Jona.

Kitovi Haringtonovi na výplatnej páske za jednu epizódu 8. série Game of Thrones vyskočilo viac než slušné číslo – 500 000 $. V prípade Sophie Turner ale išlo „len“ o 175 000 $. „Kit zinkasoval viac peňazí ako ja, ale jeho postava má dôležitejšiu dejovú líniu. A v rámci poslednej série musel absolvovať šialených 70 nočných natáčaní (pre informácie o nočnom natáčaní klikni sem), ktoré sa ma v takej miere netýkali,“ vysvetlila situáciu s ich odlišnými výplatami herečka pre portál Harper's Bazaar.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Sophie Turner (@sophiet),

Pokiaľ by sa ale niekto predsa nazdával, že bola Sophie Turner ako predstaviteľka nežného pohlavia znevýhodnená, definitívnou bodkou za takýmito teóriami sú oficiálne čísla na výplatných páskach Leny Headey (Cersei Lannister) a Emilie Clarke (Daenerys Targaryen). Dvojica herečiek totiž za každú časť finálnej série tak ako Kit zinkasovala 500 000 $.

Odporúčané
Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) 17. marca 2023, 14:30

Rovnaký plat ďalej poberal Peter Dinklage (Tyrion Lannister) a Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister). Turner pre Harper's Bazaar ďalej zdelila, že jej budúce zmluvy obsahujú doložku, podľa ktorej do určitého projektu vstúpi len v prípade, že filmový či seriálový štáb bude rovnomerne rozložený medzi mužov a ženy. Prvá časť 8. série Game of Thrones bude premiérovať 14. apríla 2019 a ďalšie informácie o seriáli nájdeš v tomto vlákne.

Domov
Zdieľať
Diskusia