Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. marca 2019, 14:07
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Iba 23-ročná trojnásobná majsterka sveta v cyklistike spáchala samovraždu

ŠPORT CYKLISTIKA SAMOVRAŽDA
Uložiť Uložené

Svet prišiel o obrovský športový talent.

Svetom športu dnes otriasla veľká tragédia. Kelly Caitlin reprezentovala svoje rodné Spojené štáty americké na mnohých majstrovstvách sveta a dokonca aj olympijských hrách v Brazílii. Dohromady získala tri tituly majsterky sveta a zo spomínanej olympiády si odniesla striebornú medailu.

So svojimi kolegyňami zvíťazili na majstrovstvách sveta v tímovej stíhačke trikrát po sebe medzi rokmi 2016 až 2018 a Kelly sa nestratila ani v individuálnej stíhačke. Z dvoch majstrovstiev sveta si priniesla dve bronzové medaily.


Napriek tomu nebude cyklistka písať svoj úspešný príbeh aj naďalej. Jej otec informoval verejnosť, že Kelly si siahla na vlastný život a spáchala samovraždu. Otec Mark Caitlin povedal, že neprejde ani jediná minúta, kedy nad svojou dcérou nepremýšľa.

Okamžite by vymenil svoj život za ten jej, ale nanešťastie sa už nedá nič robiť. „Veľmi nám bude chýbať. Kelly pre nás bola viac ako atlétka a navždy bude členom americkej cyklistickej rodiny,“ vyjadril sa šéf USA Cycling Rob DeMartini.

Odporúčané
Amerických turistov sem nezoberiem. Nezdá sa mi to bezpečné. Zisťovali sme, ako vnímajú Bratislavčania novú cyklotrasu na nábreží Amerických turistov sem nezoberiem. Nezdá sa mi to bezpečné. Zisťovali sme, ako vnímajú Bratislavčania novú cyklotrasu na nábreží 13. septembra 2023, 9:30

Okrem cyklistiky sa Kelly venovala svojmu štúdiu inžinierstva na Stanforde, o čom len pred mesiacom napísala článok na portáli Velo News. Spomenula v ňom, ako sa pri kariére profesionálnej cyklistky a štúdiu nedá stíhať úplne všetko.

Domov
Zdieľať
Diskusia